iOS 18 prinesie vylepšenia Siri a AI upozornenia

iOS 18 prinesie vylepšenia Siri a AI upozornenia

Apple plánuje vylepšiť svoj mobilný operačný systém iOS 18 o nové funkcie založené na umelej inteligencii. Siri dostane nové schopnosti

Podľa Marka Gurmana z Bloombergu sa môžeme tešiť na vylepšené hlasové schopnosti Siri, ktoré jej dodajú prirodzenejší charakter konverzácie.

Okrem toho Apple pracuje na funkcii nazvanej proaktívna inteligencia, ktorá má používateľom pomáhať s každodennými úlohami. Táto funkcia by mohla zahŕňať automatické sumarizovanie upozornení, prepis hlasových poznámok alebo rýchle zhrnutie správ.


Zaujímavé: Šéf Microsoftu nabáda: Prestaňme AI poľudšťovať


Očakávajú sa aj menšie vylepšenia, ako sú návrhy aplikácií a automatické zadávanie udalostí do kalendára. Apple tiež pracuje na vylepšeniach úprav fotografií založených na AI, ale tie by nemali byť také pokročilé ako nedávne inovácie od Adobe.

Gurman naznačuje, že niektoré z týchto funkcií by mohli byť podobné generatívnym nástrojom AI, ktoré sme videli od konkurencie, ako je Copilot od Microsoftu. Apple si uvedomuje, že v oblasti AI zaostáva za konkurenciou a snaží sa dohnať stratený čas.


Nech ti neunikne: Deadlock: Valve pracuje na novej hero strieľačke inšpirovanej Dota 2 a Team Fortress 2


Možno však predpokladať, že pokroky v oblasti AI od Apple nebudú také pôsobivé ako to, čo už predstavili OpenAI a Google. S OpenAI však aktuálne firma dokončuje dohodu, podľa ktorej by Siri malo poháňať jadro GPT-4, známe z populárneho četbota ChatGPT.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár