Honda má elektromobil N-VAN e: za 14-tisíc eur

Honda má elektromobil N-VAN e: za 14-tisíc eur

Honda Motor Co. v októbri (říjen) uvedie na lokálny trh svoju dlho očakávanú elektrickú dodávku N-VAN e: s cenou začínajúcou na približne na 14 500 eurách

Nová dodávka N-VAN e: s dojazdom 245 kilometrov bude v Japonsku k dispozícii v štyroch variantoch s kapacitou jednej až štyri osoby.

Vozidlo bude určené pre doručovacie spoločnosti, stavebný priemysel a ľudí, ktorí potrebujú dodatočný úložný priestor. Ide o súčasť plánu značky mať na konci dekády 40 percent ponuky áut elektrifikovanej.


Zaujímavé: Bývalá zamestnankyňa žaluje Neuralink, pretože musela pracovať s nakazenými opicami


Dodávku je možné nabiť za 4 a pol hodiny pri normálnej rýchlosti nabíjania 6 kilowattov a za 30 minút pri rýchlom nabíjaní.

Noriyuki Takakura, viceprezident spoločnosti Honda pre japonský trh, uviedol, že N-VAN e: bude dostupný za prijateľné ceny pre bežných ľudí a po dotáciách bude ešte lacnejší.


Prečítaj si tiež: Microsoft odkladá spustenie AI funkcie Windowsu pre obavy zo špehovania


Spoločnosť Honda je odhodlaná pokračovať v elektrifikácii napriek spomaleniu globálneho dopytu po elektromobiloch.

Honda pred uvedením dodávky N-VAN e: na trh vykonala skúšobnú prevádzku s veľkou logistickou spoločnosťou Yamato Transport Co.

Automobilka tiež oznámila, že v júli (červenec) založí spoločný podnik s názvom ALTNA Co. so spoločnosťou Mitsubishi Corp., ktorý sa bude zaoberať elektrifikáciou, optimalizáciou nákladov na elektromobily a predĺžením životnosti batérií.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár