Zaklínač 4: Geralt sa vracia, ale nie ako hlavná postava

Zaklínač 4: Geralt sa vracia, ale nie ako hlavná postava

Hlasový herec Geralta z Rivie, Doug Cockle, potvrdil, že Biely vlk sa objaví v titule Zaklínač 4 s kódovým označením Polaris. Geralt však nebude hlavnou postavou

Vývojár CD Projekt Red už dávnejšie oznámil, že Geraltova sága sa skončila, takže svet očakával nového protagonistu. Cockle neprezradil žiadne konkrétne detaily o Geraltovej úlohe v Polaris, ale potvrdil jeho prítomnosť.

Zatiaľ bol zverejnený iba jeden obrázok, ktorý však stačil na rozprúdenie špekulácií fanúšikov, že hlavnou postavou bude Ciri. V takzvanom „skutočnom“ konci Zaklínača 3 sa Ciri stáva tiež zaklínačkou (nevravte mi, že je to spoiler, hra vyšla v roku 2015! 😀 ). Na obrázku je medailón rysa, čo je nová škola zaklínačov, ktorá nebola spomenutá v knihách ani hrách. Ciri však v knihách nosila medailón školy mačky a jej filozofia zodpovedá jej bojovému štýlu.

Medailón rysa by mohol byť kombináciou školy mačky a školy vlka, v ktorej Ciri vyrastala. Sám Cockle v decembri 2023 povedal, že je to najlepšia teória akú počul, hoci to bolo ešte predtým, ako vedel o svojom vlastnom účinkovaní v hre.


Zaujímavé: Už ste videli film Borderlands? Zdá sa, že ide o hrozný prepadák


Geralt ako vedľajšia postava v Polaris by mohol túto teóriu podporiť, pretože rovnako ako v poslednej úlohe Zaklínača 3 odovzdáva Ciri svoj meč, mohlo by mať zmysel, aby mala v niektorých častiach novej hry mentora.

Potvrdenie Geraltovej prítomnosti v titule Zaklínač 4 vyvracia teórie o prequele k pôvodnej ságe, ktorý by sa odohrával desaťročia, ak nie stáročia skôr, keď boli školy zaklínačov na vrchole svojej slávy. Počas udalostí pôvodnej ságy školy aj samotní zaklínači upadajú.

Viac informácií o Polaris sa pravdepodobne dozvieme až neskôr, hoci je to hlavný projekt, na ktorom CD Projekt Red pracuje. Vývojár zatiaľ prezradil len to, že hra bude klásť dôraz na slobodu hráča a intenzívnu hrateľnosť.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár