Recenzia Huawei P9 Lite + aplikácia Huawei Health

Huawei P9 Lite Huawei Health

Huawei P9 Lite nosím vo vrecku nohavíc už viac ako dva roky, a preto sa pokúsim podeliť o svoj názor vo forme recenzie. Je rýchly, flexibilný, plno funkčný. Skvelé fotky, rýchle prepínanie medzi aplikáciami, intuitívne ovládanie. So značkou Huawei som dlhodobo spokojná a tento mobilný telefón je toho dôkazom.

Technické parametre Huawei P9 Lite

Full HD displej 5,2″ je akurát do ruky či vrecka. Nie je to obrovský tablet, ktorý sa nikde nezmestí, čo mi veľmi vyhovuje. Mobilný telefón ďalej disponuje osemjadrovým procesorom Kirin 650, 3 GB RAM, 13 Mpix fotoaparátom od firmy Leica a batériou ktorá vydrží (3000 mAh). Samozrejmosťou je predná kamera na dokonalé selfies s 8 Mpix rozlíšením. Mobil robí krásne fotky a perfektne zachytí scenériu či už v lete alebo v zime.

Zdroj: Archív autora

Operačný systém Android 6.0 s nadstavbou EMUI 4.1 má jednoduché a intuitívne ovládanie. Na zadnej strane telefónu sa nachádza multifunkčný button. Okrem toho, že sníma odtlačky prstov, čím si môžete napríklad odomknúť telefón, dokážete rýchlejšie listovať medzi fotkami v galérii. Túto funkcionalitu využívam pomerne často, keďže je veľmi intuitívna a príjemná.

Dizajn a pevnosť doplnená obalom

Pri výbere telefónu si vždy všímam jeho rám, či vydrží aj nejaký ten pád. Huawei P9 Lite sa na zemi ocitol nedopatrením mnohokrát, no všetky pády prežil. Huawei P9 Lite vychádza v 3 farebných vyhotoveniach: čierny, biely a zlatý. Na pravej strane mobilu sa nachádza tlačidlo na ovládanie hlasitosti, ako aj vypínač. Vľavo zasa nájdete nenápadnú zásuvku na SIM kartu a kartu microSD. Na spodnej strane nájdete reproduktor a konektor microUSB. Ak si chcete zapnúť hudbu do slúchadiel, jack zasa hľadajte na vrchnej strane mobilu.

Pre lepšiu odolnosť som si, samozrejme, zaobstarala aj obal na mobil. Prvý kryt som si kúpila od mobilného operátora ihneď po zakúpení mobilu. Tieto obaly sa mi však zdajú predražené a výber je veľmi malý. Druhý obal som si kúpila cez e-shop a som s ním veľmi spokojná. Je vyrobený z kvalitného silikónu, vďaka čomu je veľmi príjemný na držanie a zároveň zabraňuje rozbitiu. Obal na mobil má navyše na zadnej strane špeciálny výrez na zadné ovládanie telefónu.

Zdroj: Archív autora

Chudnutie s aplikáciou Huawei Zdravie?

Aplikácia Health, alebo po slovensky, Zdravie, sleduje každý pohyb, ktorý vykonáte. Nebojte sa, nie je to nič desivé! Vďaka tejto aplikácii sa mi podarilo dokonca schudnúť 3 kilá. Na začiatku som si nastavila niekoľko údajov a moje ciele. Aplikácia sledovala, koľko krokov som prešla, zabehla alebo zabicyklovala.

Svoj denný limit som si nastavila na 10 000 krokov. Moje večerné prechádzky so psom sa predĺžili, z čoho sme boli šťastní obaja. Okrem počtu krokov, prejdených kilometrov za určitý čas som zistila aj množstvo spálených kalórii či tep. Po istom čase som mala lepší odhad v tom, koľko kalórii pri pohybe spálim.

Zdroj: Archív autora

Autor: Tatiana Blaszeková

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár