HONOR Watch ES – recenzia fitness hodiniek

Spoločnosť HONOR nám poskytla túto novinku na zrecenzovanie veľmi promptne, a tak sa s vami môžeme podeliť o skúsenosti z ich testovania ako jedni z prvých. Predstavujeme HONOR Watch ES, hodinky, ktoré majú ambíciu stať sa vaším trénerom fitness.

HONOR Watch ES - recenzia fitness hodiniek
Vonku bolo hnusne, tak sme veľa kalórií nespálili…

Dizajn

Možno si poviete, že v oblasti dizajnu sa toho už pri fitness smart hodinkách nedá veľa urobiť. Tak vás asi prekvapí, že po nasadení na ruku si poviete “fíha” (alebo “wow”, “čo ti hrabe?” či iné citoslovce podľa vlastnej obľuby).

HONOR Watch ES sú totiž mimoriadne ľahké (21 g bez remienka, ale ani s ním to nie je veľa) a je to cítiť.

HONOR Watch ES - recenzia fitness hodiniek

Sú to prvé smart hodinky, ktoré sme boli počas testovania ochotní naozaj nosiť nonstop. Aj v spánku. Sú ľahučké ako pierko a ani neviete, že ich máte na ruke.


Honor hľadá v Česku testerov: Vyzkoušej i ty hodinky HONOR Watch GS Pro


Remienok je plastový a má veľmi široký rozsah, takže by sa mal prispôsobiť každej ruke. Hodinky majú obdĺžnikový tvar a vpravo jedno tlačidlo. Takže jednoduchý dizajn, overený a vhodný na čítanie správ a notifikácií. My sme testovali čierne, no môžete si zaobstarať aj biely či ružový variant.

HONOR Watch ES - recenzia fitness hodiniek

Funkcie HONOR Watch ES

Vo funkcii bežných smart hodiniek sa model cíti dobre. Môžete si meniť ciferníky, ktorých je približne nekonečno, takže každý si nájde čosi pre seba. Widgety na nich sú upraviteľné, takže si môžete nastaviť, či chcete vidieť svoj tep, vonkajšiu teplotu atď.

HONOR Watch ES - recenzia fitness hodiniek

Na smartfóne s Androidom je parádna možnosť nastaviť si ako pozadie aj fotku podľa vlastného výberu.

Honor Watch ES custom face

 

Aplikácia je pritom dosť dôležitá. Watch ES využívajú Huawei Zdravie, v ktorej nájdete všetky podrobnosti o kvalite svojho spánku, prejdených vzdialenostiach, viac či menej športových aktivitách a podobne. Dokonca aj radu o tom, koľko kg by ste mali schudnúť…

Príjemný bonus je, že okrem klasického merania rýchlosti srdcového tepu dokážu hodinky merať aj úroveň okysličenia krvi. Či je to medicínsky spoľahlivé, to nevieme posúdiť, no orientačne to môže postačiť.

HONOR Watch ES - recenzia fitness hodiniek

Komplexnejšie meranie predstavuje monitorovanie hladiny stresu. Pokiaľ hodinky nosíte na ruke nonstop, pekne prehľadne v grafoch uvidíte, kedy máte pokojnejšie časti dňa a kedy sa naopak vystresujete. V nedobrom duševnom rozpoložení môžete využiť ďalšiu funkciu – dychové cvičenia. Honor Watch ES vás budú graficky navádzať k nádychom a výdychom.

Zaujal nás tiež režim Nerušiť, v ktorom prístroj nevyrušuje vibrovaním (reproduktor nemá), až dokiaľ ho buď sami neprebudíte, alebo neprejde čas, ktorý špecifikujete. Môžete si tak napríklad nastaviť, že od 20:00 do 8:00 ráno nechcete žiadne vyrušenie.


HONOR CHOICE True Wireless Earbuds už na Slovensku


Príjemný bonus je možnosť riadiť prehrávanie hudby v mobile. Jediná zvláštnosť je, že na fungovanie tejto funkcie musí byť v telefóne na pozadí aktívna apka Zdravie.

Fitness režimy

V zariadení nájdete slušnú zásobu aktivít, ktoré dokáže monitorovať. Môžete si ich aktivovať buď manuálne alebo to necháte na hodinky. Vtedy sledovanie behu, chôdze, plávania a ďalších pre lenivca nervydrásajúcich činností vykonajú automaticky. Táto funkcia je však podľa nás málo pružná, reaguje až po pár minútach aktivity, a tak je lepšie aktivovať ju manuálne.

HONOR Watch ES - recenzia fitness hodiniek

Okrem bežných športov ako beh či plávanie si tu možno zaznamenávať aj silové cvičenia (to nemajú každé smart hodinky, ktoré sa pýšia fitness funkciami). Mnohých isto poteší aj podpora pohybu na stepperi, spinningu, air walkingu, aerobiku, jógy a skutočne mnohých ďalších aktivít. Aby nešlo len o bežné sledovanie času, monitorujú sa aj údaje ako tempo či spálené kalórie a údaje o pohybe sa čerpajú z GPS modulu v mobile.

Na záver spomenieme výdrž batérie. Výrobca sľubuje 10 dní, nám hodinky vydržali približne 7-8 dní. Nabíjanie pritom trvá asi 45 minút a vykonáva sa priloženým káblom USB z počítača. Jednoduché a rýchle, takto sa nám to páči. Kontakty sú magnetické a držia dobre, kábel má asi pol metra.

Napadlo nám, že možnosť telefonovať priamo na hodinkách by potešila, no pri športovej aktivite budete mať pravdepodobne aj tak v ušiach bezdrôtové slúchadlá a príjmete hovor na nich.

Verdikt HONOR Watch ES

Na hodinkách nás najviac potešila ich príjemná hmotnosť a jednoduchý, no funkčný dizajn. Obrovský výber z fitness aktivít pokryje potreby každého a v aktualizácii, ktorá sa ešte len chystá majú byť aj animácie, kde vám panáčik bude ukazovať ako daný cvik vykonávať správne. Meranie hladiny stresu, okysličenia krvi a dychové cvičenia ocenia aj menej aktívne osoby a napokon spomenieme bežné notifikácie z mobilu, ktoré sa na displeji dobre čítajú aj vďaka jeho tvaru a veľkému písmu. Honor si pritom za takéto šikovné smart fitness hodinky neúčtuje veľa a jediné, čo im vytkneme, je na náš vkus trochu reakcia automatickej detekcie pohybových aktivít.

Hodnotenie: 90%

Ocenenie Top Produkt - TechGuru.sk

 

Ocenenie udeľujeme hlavne za mušiu hmotnosť a pomer ceny a úžitku.

Výhody:

  • dobre čitateľný ostrý displej
  • množstvo pohybových aktivít
  • meranie hladiny stresu
  • meranie okysličenia krvi
  • mimoriadne príjemná hmotnosť
  • rýchle nabitie a dobrá výdrž
  • pomer cena/úžitok

Nevýhody:

  • aktivácia monitoringu by mohla byť rýchlejšia

Cena: 99 € / 2 490

Hodinky na recenziu poskytla spoločnosť HONOR.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár