ASUS uvádza do predaja ZenBook Flip 13 UX363

ASUS uvádza do predaja ZenBook Flip 13 UX363

ASUS začal na Slovensku predávať notebook ZenBook Flip 13 (UX363), najtenší 13,3-palcový konvertibilný notebook na svete s portmi HDMI a USB typu A v plnej veľkosti – ako aj s dvoma Thunderbolt 4 USB-C® portami – pre neobmedzenú konektivitu v pohybe.

ZenBook Flip 13 má hrúbku iba 13,9 mm a hmotnosť 1,3 kg a využíva precízne navrhnutý 360° pánt ErgoLift pre používanie v rôznych režimoch: notebook, tablet, stan, stojan alebo čokoľvek medzi. Takisto automaticky nadvihuje klávesnicu s novým dizajnom od hrany k hrane pre pohodlnejšie písanie a efektívnejšie chladenie.


Nezabudni sa zapojiť do našej SÚŤAŽE: Prebieha súťaž o bezdrôtové slúchadlá LAMAX Base 1


67 Wh batéria ponúka výdrž až 14 hodín, vďaka čomu je model ideálny pre dnešný životný štýl s dôrazom na možnosť pracovať z akéhokoľvek miesta. ZenBook Flip 13 takisto podporuje rýchle nabíjanie pomocou priloženej 65 W nabíjačky a vďaka technológii ASUS USB-C Easy Charge umožňuje na nabíjanie využiť aj rôzne štandardné USB-C alebo USB-C Power Delivery (PD) nabíjačky.

Zariadenie ponúka štýlový NanoEdge FHD dotykový displej, ktorý je plne kompatibilný s vynoveným perom ASUS Pen. Displej podporuje 4096 úrovní tlaku a zabezpečuje tak presnejšie a prirodzenejšie písanie.

ZenBook Flip 13 poháňa procesor až do 11. generácie Intel® Core i7 s grafickou kartou Intel® Iris® Xe a 16 GB RAM. Nechýba PCIe® 3.0 SSD úložisko s kapacitou až do 1 TB.

Flexibilný výkon, bezproblémová mobilita

Elegantný model disponuje úplne novým dizajnom, ktorý kombinuje maximálnu prenosnosť s vynikajúcou všestrannosťou. Má hmotnosť iba 1,3 kg a hrúbku 13,9 mm, takže je ideálny na produktivitu a kreativitu v pohybe.

ASUS uvádza do predaja ZenBook Flip 13 UX363

Flip 13 aj napriek tenkému šasi disponuje bohatou portovou výbavou. Ponúka HDMI a USB port typu A v plnej veľkosti a takisto dva Thunderbolt 4 USB-C porty. Ide o najtenší 13,3-palcový konvertibilný notebook na svete s takouto výbavou.

Notebook takisto využíva inovatívny touchpad ASUS NumberPad 2.0. Ten je o 30 % väčší v porovnaní s prvou verziou a obsahuje zabudovanú LED numerickú klávesnicu. NumberPad je možné jednoducho zapnúť alebo vypnúť pomocou dedikovanej ikony na touchpade a inteligentný softvér umožňuje ovládanie kurzora aj so zapnutým NumberPadom.

Štýlové ohýbanie

Inovatívny 360° pánt ErgoLift je precízne navrhnutý mechanizmus, ktorý pozostáva z viacerých kovových súkolesí a automaticky nadvihuje klávesnicu do pohodlnejšej pozície na písanie a takisto zefektívňuje chladenie pri otvorení veka nad 135°. Pánt ErgoLift takisto umožňuje používanie zariadenia v režime notebooku, tabletu, stojana či stanu alebo v ľubovoľných polohách medzi nimi. Klávesnica ponúka vďaka novému dizajnu od hrany k hrane rad funkčných klávesov na pravej strane.


Notebook: Na čo si dať pozor, aby prežil? Koľko stoja opravy?


Extrémna výdrž batérie

ZenBook Flip 13 využíva batériu s vysokou kapacitou, ktorá ponúka na jedno nabitie výdrž až 16 hodín. Vďaka technológii rýchleho nabíjania je možné nabiť 60 % kapacity batérie v priebehu 49 minút.

ASUS uvádza do predaja ZenBook Flip 13 UX363

Technológia ASUS USB-C Easy Charge umožňuje nabíjať ZenBook Flip 13 pomocou štandardných USB-C nabíjačiek. Používatelia tak môžu využívať rýchle nabíjanie použitím ľubovoľnej certifikovanej USB Power Delivery nabíjačky, a to vrátane priloženého 65 W adaptéra. Takisto však môžu využiť na nabíjanie aj prenosné nabíjačky či externé batérie.

Presná dotyková obrazovka

ZenBook Flip 13 je vybavený 13,3-palcovým FHD NanoEdge dotykovým displejom s 3,9 mm hrubými rámikmi, ktoré maximalizujú zobrazovaciu plochu a zmenšujú rozmery notebooku.

Umelci, fotografi a dizajnéri ocenia možnosti, ktoré ponúka NanoEdge displej v kombinácii s voliteľným perom ASUS Pen a funkciou Windows Ink. Vysoko presný dotykový displej podporuje 4096 úrovní tlaku, vďaka čomu je ZenBook Flip 13 ideálnou voľbou pre bežné kreovanie, tvorbu poznámok alebo úpravu dokumentov.


Prečítaj si tiež: Nová Syberia: video, screenshoty a požiadavky na PC


Plynulý výkon

ZenBook Flip 13 poháňa procesor až do 11. generácie Intel Core i7 procesor s grafickou kartou Iris® Xe. Vo výbave je až 16 GB RAM typu 4266 MHz LPDDR4X a až 1 TB PCIe 3.0 SSD úložisko.

WiFi 6 (802.11ax) konektivita umožňuje používateľom plynulo streamovať 4K UHD online videá a prenášať dáta rýchlosťou až do 2,4 Gbps. WiFi konektivitu vylepšuje technológia ASUS WiFi Master Premium, ktorá filtruje bezdrôtové rušenie a zabezpečuje, že ZenBook Flip 13 sa automaticky pripojí k najlepšiemu WiFi bodu.

Cena a dostupnosť

ASUS ZenBook Flip 13 je dostupný našom na trhu v cene od 1 179 EUR (cca 31 408 Kč).

Zdroj: TS

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár