Huawei Mate 40 Pro môžete ovládať aj bez dotyku

Huawei Mate 40 Pro môžete ovládať aj bez dotyku

Podľa prieskumu agentúry Dscout sa typický používateľ dotkne svojho telefónu až 2617-krát za deň. Viete si predstaviť, že by ste telefón ovládali bezdotykovo či pohľadom? To, čo znie ako vzdialená budúcnosť, je už v rôznych situáciách realitou pre majiteľov smartfónu Huawei Mate 40 Pro.

Stačí priblížiť dlaň k displeju

Majitelia aktuálnej vlajkovej lode od Huawei, modelu Mate 40 Pro, môžu využívať funkciu Vzdušné gestá. Po prvý krát bola predstavená v roku 2019 a odvtedy ju Huawei neustále zdokonaľuje. Jej základom je spolupráca výkonnej umelej inteligencie so snímačmi fotoaparátu na prednej strane telefónu.

Ovládanie dotykového displeja bez nutnosti dotknúť sa ho oceníte v rôznych životných situáciách. Vďaka ovládaniu vzdušnými gestami môžete napríklad prebudiť telefón, aj keď máte mokré ruky. Ak zvyknete doma variť či piecť podľa receptov na internete, prostredníctvom vzdušného skrolovania obrazovky môžete zobraziť celý recept bez nutnosti umývať si ruky a dotýkať sa displeja.

Huawei Mate 40 Pro môžete ovládať aj bez dotyku

Rovnako môžete bez použitia ruky spustiť prehrávanie videa, a to jednoduchým priblížením otvorenej dlane k displeju. Telefónu sa nemusíte dotýkať ani vtedy, keď chcete pridať či naopak znížiť hlasitosť.


Neunikla ti táto správa? Na autách Tesla si zahráme titul Zaklínač 3


Jedinečná je tiež funkcia Eye Control. S jej pomocou môžete pri prichádzajúcom hovore stlmiť vyzváňanie jediným pohľadom na displej. Taktiež umožňuje zdvihnúť prichádzajúci hovor priblížením dlane k displeju. Aj v tomto prípade sa o všetko stará predný objektív fotoaparátu v spolupráci s algoritmami pokročilej umelej inteligencie.

Ako to funguje?

Ak ste majiteľom smartfónu Huawei Mate 40 Pro a chcete počas prezerania obsahu posúvať obsah obrazovky nahor alebo nadol, postupujte takto:

Na posun nadol priblížte dlaň k displeju s prstami vystretými smerom k hornému okraju displeja zhruba na vzdialenosť 20-40 cm a chvíľu ju tam podržte. Keď sa na displeji zobrazí symbol modrej dlane, kývnite zápästím smerom nadol.

Na posun nahor priblížte k displeju chrbát ruky s prstami vystretými smerom k dolnému okraju displeja zhruba na vzdialenosť 20-40 cm a chvíľu ju tam podržte. Keď sa na displeji zobrazí symbol modrej dlane, kývnite zápästím smerom nahor.

Na zachytenie snímky obrazovky priblížte k displeju dlaň s vystretými prstami zhruba na vzdialenosť 20-40 cm a chvíľu ju tam podržte. Keď sa na displeji zobrazí symbol dlane, zhotovte snímku obrazovky tak, že ruku zovriete v päsť.

Ako fungujú vzdušné gestá si môžete pozrieť v tomto videu.:

Zdroj: TS


Zapoj sa do našej SÚŤAŽE o smartfón Motorola moto g9 power!

Odpovedz na súťažnú otázku na Facebooku, na Instagrame alebo na oboch sieťach pre väčšiu šancu na výhru.


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár