moto g30: unikátny 90 Hz displej, 64 MPx foťák a perleťové telo

moto g30: unikátny 90 Hz displej, 64 MPx foťák a perleťové telo

V rámci spolupráce so značkou Motorola sme vám predstavili moto g9 power, o ktorý sme si zasúťažili, moto g10, moto g 5G a teraz sa pozrieme na zub modelu moto g30, ktorý má displej s vysokou obnovovacou frekvenciou 90 Hz!

Plynulý pohyb

Naši skalní fanúšikovia už vedia, že vysoká obnovovacia frekvencia je čosi, čo sa skutočne oplatí mať a pri kúpe nového telefónu je to zásadný argument v jeho prospech. Napriek tomu aj v roku 2021 má takýto displej s plynulejším pohybom iba minimum telefónov, a to väčšinou tých drahších.

Širokouhlý displej s uhlopriečkou 6,5 palca, pomerom strán 20:9 a rozlíšením HD+ exceluje najmä pri sledovaní videa, ktoré podporuje 90 snímok za sekundu a viac. No je celkom pochopiteľné, že sa uplatní aj vo svete hier, na čo poskytuje dostatok výkonu čip Snapdragon 662 od Qualcommu, vytvorený 11 nm technológiou.

Konštrukcia a dizajn

Na konštrukcii moto g30 nás okrem vysokej úrovne pokrytia prednej časti displejom zaujalo hlavne nádherné perleťové sfarbenie. Fotografie to nedokážu zachytiť až tak verne, no v reále hrá telo telefónu viacerými farbami a je to veľmi príťažlivý a originálny efekt.

Ak radi ohurujete a robíte dojem, pri moto g30 určite začujete nejaké to „wow“ či „fíha“.

moto g30: unikátny 90 Hz displej, 64 MPx foťák a perleťové telo

moto g30: unikátny 90 Hz displej, 64 MPx foťák a perleťové telo

Áno, ide o ten istý telefón, no perleť vyzerá z každého uhla inak.

Telefón sa dodáva v dvoch farebných vyhotoveniach – Phantom Black, ten sme si skúsili a v bledšom odtieni Pastel Sky. Nech už je jeho farba akákoľvek, vždy je odolný proti vode a prachu podľa IP52.

Ako aj ostatné modely, aj moto g30 sa pohodlne ovláda gestami, no na bočných stranách nájdete klasické tlačidlá a jedno bonusové na aktiváciu Asistenta Google.

Parádne parametre a úložisko až o 1 TB

Ako sme už spomenuli, o pohon smartfónu Motorola moto g30 sa stará Snapdragon 662 s frekvenciou 2 GHz. Sekunduje mu slušných 6 GB RAM a úložný priestor tiež nepatrí medzi skromné.

Na okraji telefónu si môžete všimnúť ochranný obal, ktorý je súčasťou balenia.

Má kapacitu 128 GB a ak by vám to nestačilo, rozšírite si ho kartou microSD až o 1 TB. To by už malo stačiť každému, aj náruživému fotografovi či hudobnému fanúšikovi s bohatou zbierkou.

Fotenie vo formáte RAW a množstvo funkcií

Vidno, že si výrobca zakladá na tom, aby fotoaparát poskytoval čo najviac funkcií a pokrýval potreby čo najširšieho okruhu používateľov.

Ak sa napríklad radi venujete profi ručnému nastavovaniu parametrov záberu, nájdete tu možnosť fotenia vo formáte RAW.

S rozlíšením až 64 MPx a štyrmi objektívmi sa nebudete musieť obávať ani zobrazenia vašich fotiek z dovolenky na veľkoplošnej obrazovke. Vyskúšali sme si to a výsledný súbor mal síce 16 MB, no bohatosť detailov je pre niekoho k nezaplateniu.

Tu je v plnej kráse (treba si ju rozkliknúť, načítanie chvíľku trvá, je to 16 MB!):

moto g30: unikátny 90 Hz displej, 64 MPx foťák a perleťové telo

Aj keby vás nebavila možnosť manuálneho nastavenia, určite vás oslovia funkcie ako kinematograf, panoráma, živé filtre (volia sa priamo v apke fotoaparátu), možnosť voľby najlepšej snímky z viacerých pri sekvenčnom snímaní, makrofotografovanie zblízka a napokon aj širokouhlá fotografia.

Funkcií a možností je tu naozaj množstvo a pokiaľ by ste radi natáčali video, určite využijete možnosť plynulého natáčania pri frekvencii 60 snímok za sekundu, časozber alebo aj tvorbu hyperlapse videí. Telefón má dva mikrofóny, takže zvuk bude stereo.

Množstvo z menovaných funkcií aj čosi navyše má tiež predný fotoaparát. Pri ňom asi často využijete automatické aktivovanie spúšte gestom pri selfíčkach, no nechýba mu ani spomínaný manuálny režim.

Takéto detaily, ako chĺpky mladej gerbery, zachytíte makrofotografovaním s moto g30.

Prečo moto g30?

Krásne perleťové telo smartfónu Motorola moto g30 si svoj nový domov nájde hlavne v rukách náročnejších používateľov. Tí pôjdu najmä po vzácnom plynulom 90 Hz displeji a možnosti fotiť s manuálnym nastavovaním.

Na svoje si však prídu aj hráči hier a tí z vás, ktorí sa často oddávajú sledovaniu videa či počúvaniu hudby. S tým vám pomôže port jack 3,5 mm v hornej časti tela zariadenia a slúchadlá, ktoré nájdete v škatuľke.

Aby vám všetka tá činnosť dlho vydržala, batéria má kapacitu 5000 mAh a výdrž – ako to býva u Motoroly zvykom – vyše dvoch dní.

Ak sa energia minie, doplní sa rýchlo vďaka TurboPower 20. Rýchlonabíjačka s touto technológiou dokáže do telefónu dostať energiu na 12 hodín výdrže za 20 minút. Pokiaľ sa teda napríklad ponáhľate do práce či školy, za 20 minút sa telefón pripraví na celý ten čas, kým sa vrátite domov.

Ak vás láka využívanie smartfónu na platenie v obchode, nájdete tu zabudované NFC a najmodernejšie funkcie vám zabezpečí najnovší Android 11.

Motorola moto g30 si môžete zaobstarať priamo na stránkach výrobcu.

Zdroj: PR článok


Chcete spoznať ďalšie modely značky Motorola? Predstavíme vám ich:

moto g9 power

moto g 5G

moto g10


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár