Samsung ponúka nový monitor s integrovanou webkamerou vhodný pre prácu z domu

Webcam Monitor S4

Nový monitor triedy Webcam (teda so vstavanou webkamerou) s označením S4 a uhlopriečkou 24 palcov predstavila spoločnosť Samsung Electronics. Je určený najmä pre prácu z domu, pretože vďaka spomínanej kamere, reproduktorom a mikrofónu umožňuje veľmi pohodlnú účasť na videokonferenciách a stretnutiach na diaľku. Na slovenskom trhu je Webcam Monitor S4 dostupný za odporúčanú maloobchodnú cenu 273 € v e-shope samsung.sk a v sieťach partnerských obchodov.

„Samsung ďalej pokračuje v ponuke prístrojov, ktoré riešia aktuálne potreby a priania zákazníkov, prinášajú potrebné inovácie a vylepšujú užívateľský zážitok,“ uviedol Hyesung Ha, vrchný viceprezident divízie zobrazovacích zariadení Samsung Electronics.

„Pri vývoji tohto monitora sme mysleli predovšetkým na súčasné zmeny v pracovných návykoch, keď sa čoraz viac ľudí presúva aspoň na časť pracovnej doby do domácich kancelárií. Vďaka webkamere na hornej strane monitora nad displejom sa môžu užívatelia bez problémov zúčastniť videokonferencií, online výučby alebo virtuálneho stretnutia.“

Monitor je vybavený kamerou s rozlíšením 2 MPix (čiže Full-HD) a infračervenou kamerou, tým pádom sa k videokonferenciám hodí výborne. Kamera je vyklápacia, stačí na ňu zatlačiť a pružina ju vysunie z horného okraja monitora. Pokiaľ ju nepoužívame, môžeme ju bezpečne zasunúť do tela prístroja.

Webcam Monitor S4

Kvôli ľahšiemu prihlasovaniu a použitiu má S4 certifikáciu Windows Hello, čo znamená, že prihlásenie alebo odomknutie počítača trvá len 2 sekundy. Prihlásenie prebieha rozpoznaním tváre pomocou biometrických senzorov, žiadne heslo teda nie je nutné a užívateľ sa ľahko a bezpečne dostane k zariadeniam s Windows 10, k aplikáciám aj k webovým stránkam.


Nech ti neunikne: Ako funguje injekčný mikročip a čo v našom tele dokáže?


Monitor Samsung Webcam S4 má rozlíšenie Full HD (1920×1080) a pozorovací uhol 178 stupňov v horizontálnom i vertikálnom smere, čo znamená, že obraz nestráca na farbe a na jase ani pri pohľade zo strany alebo zhora. Vďaka vstavanej webkamere a reproduktorom je možné príjemne ušetriť miesto na pracovnom stole. Monitor funguje zároveň ako USB hub, takže ho k notebooku stačí pripojiť cez USB a potom priamo k monitoru môžeme pripojiť rôzne ďalšie zariadenia, na ktoré už samotnému notebooku nestačia porty.

Výrobcovia monitora S4 si dali záležať na užívateľskom pohodlí. Ergonomický stojan triedy HAS (Height Adjustable Stand) umožňuje najrôznejšie nastavenia a natočenie podľa ľubovôle, samozrejmosťou je kompatibilita so štandardom Video Electronics Standards Association (VESA). Monitor je možné naklápať dopredu, dozadu, hore i dole, k dispozícii je aj otočný kĺb. Každý užívateľ si tak môže vybrať polohu, ktorá mu najlepšie vyhovuje.


Tiež zaujímavý článok: Huawei NEXT-IMAGE Awards 2021 je spustená: Prihláste svoje fotky a hrajte o 10 000 USD


Medzi ďalšie prednosti nového monitora patrí stále nemihotavé svetlo so zníženou intenzitou modrých vlnových dĺžok, takže sa oči toľko neunavia ani pri dlhej práci. Absenciu mihotania aj obmedzené modré spektrum potvrdzujú certifikáty renomovanej medzinárodnej certifikačnej agentúry TUV Rheinland.

Samsung S4 je vybavený vstavanými dvojpásmovými stereo reproduktormi s výkonom 2 W, ktoré užívatelia ocenia pri konferenciách aj pri sledovaní videozáznamov. Bohaté sú aj možnosti konektivity vďaka portom HDMI, DP, D-Sub a audiovýstupu.

Samsung Webcam Monitor S4 je v súčasnej dobe k dispozícii v USA, Európe, Južnej Kórei a v krajinách juhovýchodnej Ázie. Dostupnosť sa v jednotlivých regiónoch môže meniť. Ďalšie informácie nájdete na webe https://displaysolutions.samsung.com/monitor/detail/1881/24S40VA.

Zdroj: TS


Prečítaj si tiež: YouTube bude cenzurovať dezinformácie o vakcínach


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár