Búrame mýty o aplikáciách v smartfónoch Huawei v AppGallery

V posledných rokoch urobil Huawei na európskom trhu so spotrebnou elektronikou obrovský kus práce – a to predstavením platformy AppGallery. Tento oficiálny obchod s aplikáciami Huawei pre používateľov v Európe, ale aj ďalších regiónoch sa stal sa jedným z najpoužívanejších na trhu.

Koniec koncov, Huawei má deväť rokov skúseností s vývojom AppGallery v Číne. Aj z tohto dôvodu je dôležité vysvetliť zopár nejasností a zbúrať niektoré z častých mýtov, týkajúcich sa smartfónov tejto značky.

Nedostatok aplikácií? To nás už netrápi

AppGallery má momentálne v každej kategórii stovky aplikácií od svetových až po lokálnych vývojárov. Pri vývoji nových aplikácií kladie spoločnosť dôraz na potreby zákazníkov, ktorí majú teraz na výber z viac ako 141 000 aplikácií, fungujúcich na HMS.

Búrame mýty o aplikáciách v smartfónoch Huawei v AppGallery

Na telefónoch HMS nefungujú základné aplikácie ako Facebook a Zoom. Omyl!

Niektoré zdroje tvrdia, že zariadenia Huawei HMS nepodporujú a ani neposkytujú prístup k najbežnejším a najobľúbenejším aplikáciám na svete. To však nie je pravda. Používatelia si jedným kliknutím v AppGallery môžu stiahnuť aplikácie ako sú: Facebook, Zoom, WhatsApp, TikTok, Snapchat, Tinder či Microsoft Office.

Nie je nutné mať lokálne aplikácie – práve naopak

Jedným zo základných zásad stratégie Huawei je poskytovanie priestoru miestnym komunitám a dodávať im vylepšené služby, relevantné pre ich región. AppGallery je prístupná spotrebiteľom vo viac ako 170 krajinách a regiónoch, ktorí oceňujú aplikácie, ktoré sú pre nich “ušité” na mieru.


Tiež zaujímavá téma: Huawei Flagship Store: prvý vlajkový obchod v exkluzívnej nákupnej štvrti Viedne


Spoločnosť Huawei nadviazala partnerstvo aj s lokálnymi vývojármi na Slovensku, ktorí vedia, čo slovenskí používatelia potrebujú a využívajú. Môžu vďaka tomu pridávať ďalšie vylepšenia, ako sú propagačné akcie, poukážky či darčeky zadarmo.

Chýba aplikácia od Googlu? Žiadny problém, Huawei má vlastnú alternatívu

Huawei vybudoval portfólio vlastných aplikácií ako aj funkčnú alternatívu k aplikáciám od Googlu. Prehliadač Huawei poskytuje rovnako plynulé a bezproblémové používateľské prostredie, na aké sú spotrebitelia bežne zvyknutí z prehliadača Chrome. Telefóny HMS sú predinštalované s Petal Maps, ponúkajú službu Huawei Assistant a cloudovú službu pre bezpečné ukladanie obrázkov, videí, kontaktov a poznámok.

Huawei telefóny sú tiež dodávané s peňaženkou, do ktorej je možné ukladať vernostné karty, kupóny a prístupové karty. K dispozícii je tiež Video pre prístup k televíznym seriálom, filmom, dokumentom a hudbe.

Zákazníci sa na tieto plne funkčné aplikácie s bohatými funkciami spoliehajú každý deň, a to aj pomocou Mail Client, ktorý je prepojený s Gmailom, aby ste mali neustály prístup ku všetkým svojim e-mailom.

Je ťažké získať aplikácie…tak to Huawei zjednodušil

Spoločnosť Huawei zaistila, že v AppGallery existuje jediný vstupný bod pre sťahovanie všetkých aplikácií, čo zahŕňa aj riešenie v podobe Petal Search. Zákazníci môžu ľahko nájsť to, čo hľadajú, s istotou, že sťahujú z bezpečného obchodu s aplikáciami.

Búrame mýty o aplikáciách v smartfónoch Huawei v AppGallery

Huawei priamo spolupracuje s vývojárom aplikácií alebo poskytovateľom obsahu, a zabezpečuje doplnenie odkazov na ich aplikácie, ktoré sú prepojené priamo na ich webové stránky, aby ich bolo možné plynule a okamžite sťahovať.

Nedostatok globálnych aplikácií pre každodenné služby? Huawei má aplikáciu na všetko

Irónia tohto mýtu je v tom, že Huawei podporuje množstvo alternatív pre vysoko profilované servisné aplikácie. Bolt je skvelým príkladom, jedna z najrýchlejších, najbezpečnejších a najspoľahlivejších dostupných taxi služieb, ktorý si vybudovala závideniahodnú povesť vďaka svojej konkurencieschopnosti a teraz konkuruje Uberu na kľúčových trhoch v Európe.


Prečítaj si tiež: Zachyťte krásu okamihu s novým fotoaparátom Ultra Vision smartfónu Huawei nova 9


Deezer je aplikácia, ktorá je všeobecne uznávaná, ponúka skvelú kvalitu zvuku aj ceny a je k dispozícii na AppGallery, spolu s ďalšou aplikáciou na streamovanie hudby Tidal. Petal Maps je jednou z najobľúbenejších služieb aplikácií Huawei, ktorá bola rozšírená o spoluprácu so spoločnosťou TomTom a miestnymi vývojármi, aby sa zabezpečilo, že ponúka vysoko presné mapové služby.

Napríklad v Poľsku Huawei spolupracuje s mapovou službou AutoMapa, ktorá poskytuje dátové body pre miestne vylepšenia Petal Maps. Poľsko zároveň nie je jediná krajina, s ktorou Huawei plánuje tento druh spolupráce.

Niektoré kategórie nemajú veľkú ponuku. Huawei sa neustále snaží o jej rozširovanie

Posledných osemnásť rušných mesiacov sa Huawei sústredil na rozširovanie kľúčových kategórií aplikácií. Spoločnosť uprednostnila odvetvia ako financie, navigácia, životné služby, šport a doprava.


Nech ti neunikne: Naučte sa kresliť: Ilustrátorka Tina Minor a tablet Huawei MatePad 11 vám ukážu, ako na to


Zoberme si ako príklad financie – AppGallery teraz pokrýva takmer všetky bankové aplikácie v mnohých krajinách regiónu, vrátane Poľska, Rakúska, Turecka, Slovinska, Chorvátska a Srbska a mnohých ďalších krajinách. Slovensko nie je výnimkou – v AppGallery nájdete aplikácie všetkých veľkých slovenských bánk.

Nový prírastok do série nova s HMS – Huawei nova 9

Huawei nova 9 je dynamický, štýlový a nezávislý smartfón, výkonný osobný asistent určený pre ľudí, ktorí sú zaneprázdnení, žijú s aktuálnymi trendmi, sú kreatívni a aktívni celý deň. Huawei nova 9 ukrýva veľkú batériu s kapacitou 4 300 mAh, ktorá poskytuje celodennú podporu, no zároveň je s ňou telefón stále kompaktný a ľahký. Vďaka podpore systému 66W Huawei SuperCharge dosiahnete úplné nabitie za 38 minút.

Huawei nova 9 vďaka pokročilým režimom denného a nočného fotografovania umožňuje zachytiť dôležité životné okamihy vo dne aj v noci. Vďaka jedinečnému fotoaparátu Ultra Vision so štyrmi objektívmi a umelou inteligenciou budete môcť zhotovovať vynikajúce portréty, panorámy, fotografie z nočného mesta alebo fotografie zblízka hneď na prvý pokus.

Huawei nova 9 je na Slovensku v predaji v ligotavej Starry Blue a klasickej čiernej farbe. Kúpite ho u maloobchodných predajcov a vybraných operátorov za odporúčanú cenu 499 eur.

Zdroj: TS


Kam teraz? Skús toto: Takto by podľa Slovákov mal vyzerať ideálny smartfón


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár