Huawei ukázal rast ekosystému HMS a predstavil víziu do budúcna

Nový smartfón od Huawei je tu: nova 9 ponúkne funkcie vlajkovej lode za polovičnú cenu

Spoločnosť Huawei, popredný dodávateľ technologických riešení, predstavila novinky týkajúce sa ekosystému Huawei Mobile Services (HMS). Za účasti lokálnych vývojárov aplikácií a ďalších partnerov tiež prezentovala výsledky slovenského tímu a víziu HMS do budúcna, a to ako na globálnej, tak aj lokálnej úrovni.

Líder v telekomunikačných ekosystémoch

Spoločnosť Huawei oznámila najnovšie údaje o raste ekosystému v treťom štvrťroku, ktoré potvrdzujú, že vývoj HMS je na dobrej ceste a expanduje rýchlym tempom. Spoločnosť zaznamenala prudký nárast všetkých kľúčových ukazovateľov, vrátane celkového objemu aplikácií, registrovaných vývojárov a mesačných aktívnych užívateľov (MAU), čo opäť potvrdilo svoju pozíciu tretieho najväčšieho globálneho mobilného ekosystému.

Huawei teraz pomáha 5,1 miliónom registrovaným vývojárom spojiť sa s viac ako 730 miliónmi zariadení MAU po celom svete; počet aplikácií integrovaných s jadrom HMS vzrástol medziročne o 81 % – na 173 000 a za prvé tri štvrťroky tohto roka zaznamenala AppGallery celosvetovo viac ako 332,2 miliardy distribúcií aplikácií, čo predstavuje medziročný nárast o 13 %.

Od svojho globálneho spustenia v roku 2018 dosiahla platforma Huawei AppGallery viac ako 560 miliónov globálnych MAU, vrátane 42 miliónov v Európe. Huawei tiež zaznamenal veľké zisky vo svojej vlastnej súprave základných HMS aplikácií s Huawei Petal Maps teraz so 7 miliónmi aktívnych používateľov mesačne v Európe a Huawei Petal Search s 32 miliónmi MAU po celom svete a viac ako 3 000 partnerov sa teraz aktívne podieľa na zoznamoch v 20 kategóriách. V porovnaní s minulým rokom vzrástol aj podiel výnosov voči partnerom o 62 %.

Huawei ukázal rast ekosystému HMS a predstavil víziu do budúcna

Rodina aplikácií Petal sa rozvíja podľa potrieb používateľov

Populárna séria aplikácií Petal vrátane Petal Search, Petal Maps a Petal Assistant sa neustále zdokonaľuje, a to vďaka partnerstvám v sektoroch ako cestovanie či nakupovanie. Petal Search 2.0, multimodálny vyhľadávací nástroj novej generácie, ponúkne inovatívne vyhľadávanie vo viac ako 20 rôznych odvetviach vrátane komunikácie, videí, nakupovania, letov, miestnych firiem a ďalších. S priemerným počtom 8 miliárd vyhľadávaní denne, umožňuje Petal Search partnerom efektívne distribuovať obsah prostredníctvom vlastnej platformy UniBox spoločnosti Huawei.


Nech ti neunikne: Takto by podľa Slovákov mal vyzerať ideálny smartfón


Z pohľadu cestovania má aplikácia Petal Maps, ktorá je dostupná vo viac ako 166 krajinách a regiónoch a nedávno získala prestížne ocenenie Red Dot Design Award, teraz odhadom 20 miliónov globálnych MAU. Najnovšia aktualizácia Petal Maps prinesie platformu vybavenú s ešte väčším počtom možností, vrátane presného určovania polohy, zobrazovania topografických máp, rôznorodých interaktívnych mapových vlastností, hĺbkového vyhľadávania údajov, vysokokvalitného navádzania na úrovni jazdných pruhov a Map Studio. Všetky z nich poskytujú koncovému používateľovi interaktívny a informatívny zážitok z navigácie.

Huawei ukázal rast ekosystému HMS a predstavil víziu do budúcna

Huawei Ads, partnerský program zameraný na agentúry v celej Európe

Huawei Ads je reklamná platforma, prispôsobená pre zariadenia Huawei. Odteraz je prístupná pre mediálne agentúry a vydavateľov aplikácií na celom svete. Platforma zahŕňa aj služby vydavateľa Huawei Ads, ktoré vývojárom umožňujú integrovať súpravu Huawei Ads a generovať dodatočné príjmy zo svojich aplikácií.

Huawei Ads dáva inzerentom možnosť vybrať si umiestnenia v rámci ekosystému Huawei, vrátane priamych umiestnení na zariadeniach, vlastných umiestnení v AppGallery, ako aj nových reklám vo vyhľadávaní v Petal Search a grafických reklám v aplikáciách Huawei a aplikácií tretích strán. Nástroje ako Smart Bidding, Smart Banners spolu s odkazmi na inštaláciu jedným kliknutím poskytujú inzerentom lepšie možnosti kontroly a produkčné možnosti na maximalizáciu obratu investícií.


Tip na čítanie: Zachyťte krásu okamihu s novým fotoaparátom Ultra Vision smartfónu Huawei nova 9


Od svojho spustenia v januári 2020 dosiahla denná návštevnosť služieb Huawei Ads v Európe viac ako 600 miliónov a podľa najnovšej správy AppsFlyer bola uvedená aj ako jedna z najrýchlejšie rastúcich platforiem v Európe.

Huawei Ads tiež ponúka partnerom motivačný program vrátane bezplatnej skúšobnej sumy, stimulov za skoré spustenie a prémiových mediálnych zdrojov pre priamych inzerentov a certifikované agentúry v Európe.

Nové balíčky na podporu vývojárov

Huawei taktiež predstavil nové vývojárske súpravy HMS Core 6 na podporu vytvárania konkurencieschopnejších funkcií pre aplikácie – spolu 69 súprav a 21 738 rozhraní API. Celá škála funkcií HMS Core umožní vývojárom vytvárať kvalitné aplikácie s kontextovými riešeniami pre viaceré smart zariadenia vrátane smartfónov, tabletov, smart televízorov, nositeľných zariadení a audio produktov. Tieto funkcie možno použiť aj na vytváranie aplikácií bežiacich na systéme Android, HarmonyOS a iOS pomocou medziplatformových vývojových rámcov, ako sú React Native a Cordova.

Spoločnosť Huawei opätovne potvrdila svoj záväzok voči duchu spolupráce vo všetkých oblastiach technických inovácií ohlásením viacerých programov podpory, ktoré budú v Európe ponúkané jednotlivým vývojárom, ako sú Huawei Student Developer (HSD) a Huawei Developer Group (HDG). Tieto komunity sa vyvíjajú prostredníctvom zdieľania znalostí o vznikajúcich technológiách a snažia sa podporovať ostatných vývojárov pri vytváraní nových a inovatívnych aplikácií.

Poznámky:

*Údaje za 3. štvrťrok 2021:

  1. Huawei AppGallery (MAU: celosvetovo 560 miliónov; 42 miliónov v Európe)
  2. Browser (MAU: globálne 380 miliónov; 9,2 miliónov v Európe)
  3. Cloud (MAU: globálne: 330 miliónov; 30,7 miliónov v Európe)
  4. Huawei Themes (MAU: globálne: 120 miliónov; 7,9 miliónov v Európe)
  5. Mapy Petal: (MAU: globálne: 20 miliónov; 7 miliónov v Európe)
  6. Hudba (MAU: celosvetovo 210 miliónov; 10,3 miliónov v Európe)
  7. Video (MAU: celosvetovo 230 miliónov; 14,3 miliónov v Európe)
  8. Asistent (MAU: globálne: 360 miliónov; 17,6 miliónov Európa)
  9. Vyhľadávanie Petal Search (MAU: celosvetovo 32 miliónov; 5,3 miliónov v Európe)

HMS – Tretí najväčší mobilný ekosystém na svete (údaje za 3. štvrťrok 2021):

  1. Viac ako 5,1 milióna registrovaných vývojárov (+155 % medziročne)
  2. 173 000+ integrovaných aplikácií HMS Core (+81 % medziročne)
  3. Viac ako 560 miliónov AppGallery globálneho MAU (+12 % medziročne)
  4. Viac ako 332,2 miliardy distribúcií aplikácií v 1. – 3. štvrťroku 2021 (medziročne +13 %)

Zdroj: TZ


Zaujímavé: Slováci vyvinuli softvér MODOC na olympiádu Tokio 2020


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár