Samsung predstavuje Galaxy M53 5G: maximálny v každom smere

Samsung predstavuje Galaxy M53 5G

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila nový smartfón, ktorý rozširuje sériu Galaxy M a maximalizuje používateľský zážitok – Galaxy M53 5G. Novinka sa môže pochváliť výkonným procesorom, displejom FHD+ sAMOLED+ Infinity-O so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a uhlopriečkou 6,7″, 5000 mAh batériou alebo fotoaparátom s vysokým rozlíšením až 108 Mpix.

Samsung Galaxy M53 5G bude na Slovensku dostupný od 29. apríla 2022 vo variante 8+128 GB v modrej, hnedej a zelenej farbe a jeho odporúčaná maloobchodná cena je 519 €.

Séria Galaxy M sa stala za posledné roky veľmi obľúbenou u našich zákazníkov. Preto sme sa rozhodli v nej pokračovať a prinášať používateľom zaujímavé funkcie a solídne prevedenie za dostupnú cenu.

Tohtoročný model Galaxy M53 5G nie je výnimkou. Ponúka veľký displej, dostatočný výkon na zvládnutie všetkých funkcií, veľkokapacitnú batériu, možnosť rozšíriť vnútornú pamäť a v neposlednom rade snímač s rozlíšením až 108 Mpix,
uviedol Tomáš Balík, riaditeľ mobilnej divízie českého a slovenského Samsungu.

Výrazný displej

Galaxy M53 5G je vybavený displejom FHD+ sAMOLED+ Infinity-O s veľkou uhlopriečkou 6,7″ (17 cm) a obnovovacou frekvenciou 120 Hz, ktorá zaručí plynulé rolovanie obsahu. Je tak ideálnou voľbou pre používateľov, ktorí často sledujú videá alebo hrajú mobilné hry. Podporujú to aj kompaktné rozmery – hrúbka len 7,4 mm a váha 176 g. Zariadenie tak príjemne padne do ruky a pohodlne sa používa. Súčasťou tela je aj postranná čítačka odtlačkov prstov.

Samsung predstavuje Galaxy M53 5G

Výkon na úrovni

Zariadenie Galaxy M53 5G poháňa osemjadrový procesor MediaTek D900 vyrobený 6nm technológiou, ktorý podporuje 5G pripojenie. To zaručuje dostatočný výkon pre multitasking, surfovanie po internete v 5G sieťach a podporu pre ďalšie funkcie. Smartfón bude na slovenskom trhu k dispozícii v pamäťovej verzii 8+128 GB s možnosťou rozšírenia o 1 TB prostredníctvom microSD karty, ktorá nie je súčasťou dodávky.

Fotoaparát pre náročných

Najväčším ťahákom nového Galaxy M53 5G sú však fotoaparáty. V porovnaní s jeho predchodcom sa ich počet na zadnej strane zvýšil na štyri. Hlavný fotoaparát má bezkonkurenčné rozlíšenie 108 Mpix, čo zaručuje, že zachytíte aj tie najmenšie detaily.


Prečítaj si tiež: Uncharted, Tomb Raider a ďalšie: najväčšie filmové adaptácie hier


Sekundujú mu 8 Mpix širokouhlý fotoaparát, ktorý dodá vašim fotografiám 123-stupňovú perspektívu, 2 Mpix makro fotoaparát a hĺbkový objektív, ktorý má rovnaké rozlíšenie.

Predný fotoaparát, ktorý je zakomponovaný v displeji a ocenia ho najmä tvorcovia selfie, má rozlíšenie 32 Mpix. Súčasťou fotoaparátov je množstvo funkcií, s ktorými  vylepšíte finálne zábery.

Batéria na celý deň

Ďalším benefitom série M je batéria. V prípade Galaxy M53 5G je jej kapacita až 5 000 mAh s podporou rýchleho 25 W nabíjania, čo zaručí bezproblémovú celodennú prevádzku. Navyše môžete batériu dobiť až o 50 % za 30 minút. K dlhej výdrži pomáha aj automatické prepínanie do úsporného režimu podľa stavu batérie.


Aj tento článok ťa zaujme: Čo je metaverse, a ako s ním súvisia kryptomeny?


Reproduktory, ktoré vás pohltia

Keďže séria M všetko doťahuje na maximum, Samsung nevynechal ani zvukové podanie. Galaxy M53 5G vybavil výkonným a prémiovým reproduktorom. Každý zvuk tak bude znieť jasnejšie a bohatšie. Navyše si môžete počas hovorov nastaviť rôznu úroveň redukcie hluku na pozadí až v troch úrovniach.

Samsung predstavuje Galaxy M53 5G

Technické špecifikácie

Galaxy M53 5G
Displej 6.7”, FHD+, sAMOLED+

Infinity-O Display, 120Hz

Procesor Osemjadrový 6nm MediaTek D900, 2,4 GHz
Batéria 5 000 mAh (typická kapacita), 25 W rýchlonabíjanie (Fast Charging)
Fotoaparát Zadná strana:

Hlavný: 108 Mpix

Ultraširoký: 8 Mpix

Makro: 2 Mpix

Pre hĺbku ostrosti: 2 Mpix

Predná strana:

Selfie kamera: 32 Mpix

Pamäť 8 + 128 GB

Možnosť rozšírenia MicroSD až na 1 TB

Farby Modrá, Hnedá, Zelená
Rozmery a hmotnosť 164,7 x 77,0 x 7,4 mm; 176 g

Zdroj: TS


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár