Sound Blaster X5: Nechajte svoje audiofilské slúchadlá spievať

Sound Blaster X5: Nechajte svoje audiofilské slúchadlá spievať

Spoločnosť Creative Technology dnes uviedla na trh Sound Blaster X5, svoj najnovší USB DAC a zvukovú kartu so zosilňovačom, ktorá spĺňa všetky požiadavky náročného audiofila

Model X5 je vybavený špičkovými komponentmi, prelomovými zvukovými technológiami, komplexným profilom pripojenia a prémiovým vzhľadom v elegantnom prevedení, takže jednoducho predstavuje presvedčivé zvukové riešenie, aké nemá obdobu.

Toto je to pravé pre prvotriedny zvuk

Sound Blaster X5 zosobňuje to najlepšie zo zvukového inžinierstva a dizajnu spoločnosti Creative a je vybavený komponentmi audiofilskej triedy na dosiahnutie výnimočnej kvality zvuku. Je to prvý Sound Blaster, ktorý je vybavený konštrukciou s dvoma DAC – 2 DAC prevodníky Cirrus Logic CS43198 poskytujú bezstratové prehrávanie vo vysokom rozlíšení 32-bit / 384 kHz cez PCM s mimoriadne vysokým dynamickým rozsahom až 130 dB DNR.

Tieto DAC dokážu dekódovať aj zvukové formáty DoP128 a DSD256 na vysoko verné streamovanie zvuku. Skreslenie zvuku prakticky neexistuje vďaka prevzorkovanému viacbitovému modulátoru pre neuveriteľne nízke celkové harmonické skreslenie s hodnotou 0,00018 %.

Sound Blaster X5 bez problémov podporuje všetky slúchadlá, od štúdiových s impedanciou až 600 ohmov vrátane najnáročnejších planárnych magnetických slúchadiel až po citlivé in-ear monitory s výstupnou impedanciou 1 ohm. Oceňovaná technológia slúchadiel Xamp, ktorá sa nachádza v high-endovom rade Sound Blaster AE a Sound BlasterX G6, dostáva vylepšený dizajn, ktorý v spojení s konfiguráciou s dvojitým DAC a dvojitým Xamp prináša plne vyvážený výstup a zážitok zo slúchadiel v modeli X5.


Prečítaj si tiež: Relatívne nové MacBooky vo veľkom končia v odpade. Prečo?


Debutuje konštrukcia novej úrovne pre verný zvuk, ktorá využíva 2 špecializované obvody Xamp, ktoré zosilňujú ľavý a pravý kanál samostatne v izolácii v celom reťazci zosilnenia, čím účinne eliminujú rušenie v obvode, šum a vzájomné presluchy. Model X5 ešte viac vyniká tým, že tento typ zvukovej konštrukcie v jeho cenovej kategórii (pod 300 USD) len tak nenájdete.

Audiofilovia, ktorí majú chuť prispôsobiť si vlastný zvuk, to môžu urobiť práve so zariadením Sound Blaster X5. Po pripojení k aplikácii Creative môžu vykonávať úpravy pomocou 10-pásmového ekvalizačného frekvenčného grafu, pridávať efekty Acoustic Engine, ako napríklad Surround, Crystalizer, Bass alebo Dialog+, alebo používať CrystalVoice na zlepšenie kvality komunikácie. Keď máte náladu na hranie, režim Scout Mode vylepšuje zvuk v hre, aby zvýraznil detaily a získal konkurenčnú výhodu.

Sound Blaster X5 podporuje aj ASIO 2.2 na prehrávanie a nahrávanie s nízkou latenciou, ako aj jednoduchý prístup k viacerým zvukovým vstupom a výstupom.

Plný počet bodov za konektivitu

Sound Blaster X5 je sám o sebe samostatným zvukovým centrom; jeho všestrannosť znamená, že je kompatibilný aj s rôznymi zariadeniami vrátane herných konzol, prehrávačov DVD a iných zábavných systémov. K dispozícii sú obojsmerné konektory RCA a TOSLINK Optical, praktický zvukový a napájací port USB-C, ako aj 3,5 mm vstupný port pre mikrofón s ľahko prístupným ovládačom zosilnenia mikrofónu.


Zaujímavá téma: Tieto spotrebiče musíte vymeniť, ak chcete ušetriť peniaze za energie


K dispozícii je aj 4,4 mm port pre vyvážené slúchadlá štúdiovej triedy a 3,5 mm port pre bežné slúchadlá. Všetky 3 porty používajú prémiové pozlátené konektory pre lepší výkon. Je vybavený prijímačom Bluetooth 5.0 a vyhradeným hostiteľským zvukovým portom USB-A na pripojenie bezdrôtových zvukových vysielačov, ako aj externých reproduktorov USB, náhlavných súprav a mikrofónov.

Vďaka súprave ovládacích prvkov navrhnutých pre intuitívne používanie sú tlačidlá a prepínače na prednej strane zariadenia Sound Blaster X5 ľahko prístupné a priamo na dosah ruky pre každého audiofila.

Ceny a dostupnosť

Cena Sound Blaster X5 je 309,99 EUR a je k dispozícii v online obchode Creative.

Ďalšie informácie o Sound Blaster X5 nájdete na adrese creative.com/SBX5.

Zdroj: TS


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár