Facebook umiera? Spája sa s Messengerom do jednej apky a Meta zdôrazňuje, že nie je mŕtvy

Umiera Facebook? Spája sa s Messengerom do jednej apky a Meta zdôrazňuje, že nie je mŕtvy

Ťažko povedať, či sú to dobré alebo zlé správy. V každom prípade sa Facebook a Messenger dostanú tam, kde už raz boli

Ak si spomínate, Facebook a Messenger boli pôvodne jedna aplikácia a k tomuto konceptu sa spoločnosť meta plánuje vrátiť. Trochu prekvapivé je, že takúto zásadnú vec neoznámila osobitne, ale sa táto informácia akosi medzi rečou spomína v blogovom príspevku, ktorý má verejnosť presvedčiť, že Facebook prosperuje.

Už čoskoro vraj uvidíme, ako firma testuje opätovné spojenie apiek Facebook a Messenger do jednej. Táto zmena však neprišla len tak z čista jasna. Už minulé leto sa o tom začalo hovoriť a v decembri 2022 sa údajne začali prvé testy.

Prečo to Facebook chce urobiť?

Nuž, najväčším rivalom Facebooku je sieť TikTok a tento krok jej má konkurovať, keďže aj ona má funkciu četovania zabudovanú. Otázka znie, či dolu nosom nesmeruje skôr TikTok ako Facebook. V každom prípade sa nás však Meta snaží presvedčiť, že sa najväčšej sociálnej sieti dobre darí.


Prečítaj si tiež: Zakážu TikTok? Pred sieťou už oficiálne varuje aj český úrad


Tvrdí tiež, že má teraz oveľa viac používateľov ako kedykoľvek predtým.

„Napriek niektorým správam, Facebook nie je mŕtvy ani neumiera. V skutočnosti má 2 miliardy aktívnych používateľov denne,“ uvádza Tom Alison, šéf Facebooku.

Tak či onak je sieť v tejto chvíli určite životaschopná, aj keď mladší používatelia inklinujú skôr k Instagramu a TikToku.

Navyše správa New York Times hovorí o tom, že množstvo používateľov si ani nevšimlo, že pri uverejňovaní príspevkov na Instagram má zaškrtnuté „uverejniť aj na Facebooku“…

Celkový počet používateľských účtov je podľa Google aktuálne takýto:

Facebook: 3 miliardy
Instagram: 2,35 miliardy
TikTok: 1 miliarda

Tieto počty treba brať určite s rezervou, no naznačujú, prečo Meta berie TikTok ako vážnu konkurenciu.


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár