Tesla má škandál: Pracovníci zdieľali intímne fotky z kamier v autách a bavili sa na nich

Že majú moderné autá zabudované kamery, na to si už zvykáme. Ale na to, že si zábery z nich pracovníci výrobcu posielajú a bavia sa na nich, to už je cez čiaru. A presne to sa vraj deje za bránami spoločnosti Tesla

Napriek uisteniu firmy Tesla, že súkromie jej zákazníkov je pre ňu nesmierne dôležité, sa zrejme zamestnanci s týmto heslom nestotožňujú. Ako informuje v článku The Guardian, medzi rokmi 2019 a 2022 si pracovníci automobilky Tesla posielali vnútrofiremným systémom na posielanie správ vyslovene intímne videá a fotografie z kamier v autách zákazníkov.

Videá by zrejme zaujali a možno pobavili aj verejnosť. Na jednom z nich údajne zákazník šoféroval úplne nahý. Horšie je, že medzi videami, ktoré sa „šírili ako požiar“ sa nachádzali aj zábery z nehôd. Napríklad video z roku 2021, kedy vozidlo Tesla zrazilo vo vysokej rýchlosti dieťa a zamestnanci v kalifornskom San Mateu si ho vo veľkom medzi sebou posielali.

Robili z nich memes

Medzi materiálom, ktorý sa takto šíril však boli aj menej šokujúce zábery domácich miláčikov, či vtipných značiek pri cestách. Pracovníci firmy Tesla si z nich vyrábali memes pridaním vtipného komentára a následne si ich posielali v súkromných skupinách.

Všetky tieto a ďalšie skutočnosti odhalili rozhovory agentúry Reuters, v ktorých sa bývalí zamestnanci Tesly priznávajú napríklad k tomu, že aj keď Tesla prehlasuje, že zábery z kamier v autách sú anonymné a súkromné, softvér, ktorý vo firme používajú, ukazuje lokáciu, kde boli zábery nasnímané aj kde daný zákazník býva.


Ak obľubuješ memes (nie tie z Tesly), mrkni sa na toto: TOP 10 technologické memes, ktoré vás minulý týždeň najviac pobavili


Niektoré materiály dokonca vznikli, keď boli autá v garážach a odstavené.

Čo na to Musk a Tesla?

Agentúra Reuters kontaktovala vyše 300 osôb, ktoré za posledných deväť rokov pracovali vo firme Tesla. Viac ako 10 z nich bolo ochotných podeliť sa o tieto informácie pod prísľubom anonymity. Žiadny z materiálov sa však do rúk investigatívnych novinárov nedostal.

Tesla má škandál: Pracovníci zdieľali intímne fotky z kamier v autách a bavili sa na nich

Ak sa pýtate, prečo sa to všetko vlastne dialo či deje, údajne je za tým len snaha „prerušiť nudu v práci a zdieľať čosi, čo vyvolá reakcie u ostatných“. Takže zrejme podobné dôvody, ktoré by uviedli mnohí z vás o svojom bežnom prispievaní na sociálne siete.


Prečítaj si tiež: TEST: Lenovo Yoga Slim 7i Pro X. Jeden a pol kilový notebook s RTX 3050


Nepodarilo sa zistiť, či tieto praktiky s posielaním intímnych záberov pretrvávajú dodnes, alebo ide o čosi, čo už v minulosti skončilo.

Elon Musk ani spoločnosť Tesla sa vraj k informáciám zatiaľ nevyjadrili.

Ak ťa bavíme, klikni na tlačidlo a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár