SoftBank chce AI na upokojenie nahnevaných zákazníkov. Tí posielajú zamestnancov kľačať

SoftBank využíva AI na upokojenie nahnevaných zákazníkov. Tí posielajú zamestnancov kľačať

Japonská telekomunikačná spoločnosť SoftBank Corp vyvíja softvér s umelou inteligenciou, ktorý má pomôcť zamestnancom call centier zvládať nahnevaných zákazníkov zmiernením tónu ich hlasu

SoftBank plánuje v priebehu nasledujúceho roka spustiť interné a externé testovanie tejto technológie a jej komerčné využitie by malo byť realitou do konca marca 2026.

Softvér využíva kombináciu technológií rozpoznávania emócií a spracovania hlasu. V praxi to znamená, že dokáže analyzovať hlas zákazníka, identifikovať známky hnevu alebo frustrácie a následne upraviť tón hlasu na pokojnejší, ktorý je pre pracovníkov call centra príjemnejší.


Toto ťa bude zaujímať: HONOR spúšťa Android 15 beta pre vývojárov


Cieľom tohto projektu je nielen zlepšiť komunikáciu so zákazníkmi, ale aj chrániť psychickú pohodu zamestnancov. SoftBank verí, že tento nástroj pomôže udržiavať dobré vzťahy so zákazníkmi a zároveň zabezpečí, aby sa zamestnanci cítili v práci komfortnejšie.

V Japonsku sa v posledných rokoch čoraz viac diskutuje o probléme obťažovania zamestnancov v sektore služieb. Prieskum odborového zväzu UA Zensen ukázal, že približne polovica respondentov zažila obťažovanie zo strany zákazníkov, vrátane verbálneho zneužívania, zastrašovania a dokonca aj požiadaviek na kľačanie a ospravedlňovanie sa.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár