Take-Two plánuje veľkú budúcnosť pre Borderlands po odkúpení Gearboxu

Take-Two plánuje veľkú budúcnosť pre Borderlands po odkúpení Gearboxu

Spoločnosť Take-Two Interactive, ktorá stojí za úspešnými hernými značkami ako Grand Theft Auto a 2K, má veľké plány pre sériu Borderlands, ktorá sa stala synonymom pre žáner looter shooter

Tieto plány sa začali formovať po tom, čo Take-Two odkúpila vývojárske štúdio Gearbox Software, tvorcu Borderlands, od Embracer Group za 460 miliónov dolárov.

Generálny riaditeľ Take-Two, Strauss Zelnick, počas nedávneho stretnutia s investormi vyjadril veľkú dôveru v Randyho Pitchforda, zakladateľa Gearboxu, a jeho tím. Zelnick ocenil ich schopnosť prinášať na trh vysokokvalitné AAA hry a zároveň vytvárať nové úspešné značky.


Nech ti neunikne: Fanúšikovský remake Fallout 2 v 3D mieri na Steam


Ako príklad uviedol hru Tiny Tina’s Wonderland, spin-off zo sveta Borderlands, ktorý prekonal finančné očakávania a stal sa novou franšízou pre spoločnosť.

„Už sme identifikovali mnoho potenciálnych príležitostí na rast série Borderlands a hier v portfóliu Gearboxu, ktoré plánujeme využiť po integrácii štúdia do našej organizácie,“ povedal Zelnick.

Take-Two plánuje veľkú budúcnosť pre Borderlands po odkúpení Gearboxu

Hoci nešpecifikoval konkrétne projekty, je zrejmé, že Take-Two má v pláne výrazne rozšíriť svet Borderlands.

Okrem nových hier v sérii sa očakáva, že ďalším impulzom pre rast bude aj pripravovaný film Borderlands, ktorý má premiéru 9. augusta (srpen). Tento film by mohol prilákať nových fanúšikov a zvýšiť záujem o celú sériu.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár