Skyro: Nová slovenská stredná škola pre budúce hviezdy AI otvára svoje brány

Skyro: Nová slovenská stredná škola pre budúce hviezdy AI otvára svoje brány

Skyro, nová slovenská stredná škola zameraná na umelú inteligenciu, ponúka príležitosť pre všetkých mladých ľudí, ktorí sa chcú ponoriť do sveta informačných technológií

Škola víta všetkých študentov, ktorí majú záujem o IT, bez ohľadu na ich predchádzajúce skúsenosti s programovaním. Cieľom Skyro je vytvoriť prostredie, kde sa každý študent môže učiť od základov a postupne sa rozvíjať v oblasti, ktorá ho najviac zaujíma, či už je to vývoj aplikácií, hier, marketing, projektový manažment alebo podnikanie.

Prijímacie konanie na Skyro kladie dôraz na individuálny potenciál a motiváciu uchádzačov. Hlavnou súčasťou je osobný pohovor, ktorý umožňuje lepšie spoznať osobnosť a záujmy každého študenta. Testy zo slovenčiny a matematiky sú tiež súčasťou prijímacieho konania, ale majú menšiu váhu. Študenti môžu získať výhodu aj prezentáciou vlastného IT projektu, čo môže byť hra, aplikácia alebo podnikateľský nápad.

Škola si uvedomuje, že kvalitné vzdelávanie a moderné vybavenie si vyžadujú investície. Preto je súčasťou štúdia zápisný poplatok a školné. Skyro však ponúka viacero možností financovania, aby školné nebolo prekážkou pre talentovaných študentov. Okrem štipendií je k dispozícii aj inovatívny model ISA (Income Share Agreement), ktorý umožňuje splácanie školného až po získaní dobre plateného zamestnania. Výška zápisného po prijatí na školský rok 2024/2025 je 850 € a samotné školné dosahuje výšku 5 000 €.


Prečítaj si tiež: Slovenskí stredoškoláci sa kvalifikovali na svetovú robotickú súťaž FIRST Global


Okrem tradičných predmetov ponúka Skyro aj inovatívne kurzy zamerané na vývoj digitálnych aplikácií a hier, schopnosti spojené s podnikaním a dnes tak veľmi potrebné kritické myslenie. Výučba je založená na partnerskom prístupe, kde študenti majú slobodu a zodpovednosť za svoje vzdelávanie. Dôraz sa kladie na projektové učenie a tímovú prácu, čo umožňuje študentom získať praktické skúsenosti.

Absolventi Skyro by mali nájsť uplatnenie v rôznych oblastiach IT sektora. Škola im poskytne komplexné vzdelanie, podporu na ceste za ich kariérnymi cieľmi a prax v partnerských organizáciách.

Skyro momentálne sídli v Podunajských Biskupiciach, ale v budúcom roku sa plánuje presťahovať do centra Bratislavy.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár