Herná myš MSI Clutch GM40 recenzia

Model patrí medzi stredne veľké myši a na prvý pohľad zaujme netradičným dizajnom.

Netradičnosť nespočíva v nejakých extravagantných tvaroch, ale vo výrazne lesklej hornej časti Clutch GM40. Tmavočervená farba a lesklý povrch vytvárajú vzhľad, ktorý sa nám veľmi páči. Boky sú pokryté protišmykovou vrstvou, čo je v oblasti myší štandard.

MSI Clutch GM40

V zadnej časti výrobca umiestnil podsvietené logo hernej divízie MSI Gaming – červeného draka, čo ešte viac zvýrazňuje príslušnosť k hernej sfére a dynamiku dizajnu.

Takže celkovo by sme dizajn Clutch GM40 opísali takto: elegancia a krása.

Existuje aj čisto čierny a čiernobiely variant, no nám sa tento testovaný čierno-červený páči najviac. Aj keď musíme uznať, že čiernobiela kombinácia tiež nie je na zahodenie.

Myš je dizajnovaná tak, aby poslúžila ľavákom aj pravákom. Tvar je ergonomický, dobre sa drží v ruke a v tejto súvislosti prišli dizajnéri so zaujímavým nápadom. V spodnej časti umiestnili prepínač, ktorý zmení význam tlačidiel podľa preferovanej ruky svojho používateľa.

Na ľavom aj pravom boku sú umiestnené dvojice programovateľných tlačidiel, čo sa v hrách zíde napríklad na hádzanie granátov či aktiváciu skillov hlavnej postavy.

Čo sa týka klzákov, sú dosť hladké, takže myš nebrzdia a výhoda je v ich vymeniteľnosti. Životnosť je vďaka tomu potenciálne vyššia a to isté by sa malo týkať tiež použitého senzora PMW 3310. Je možné, že ho ako hráči budete poznať, je totiž vyslovene dizajnovaný na použitie v herných myšiach a podľa tvrdenia výrobcu by mal byť tiež vysoko odolný a citlivý.

MSI Clutch GM40

Prepínač umiestnený za kolieskom slúži práve na prepínanie citlivosti senzora myši. Prepína sa v štyroch stupňoch a maximum je 5000 dpi. Máme vyskúšané, že to stačí aj pre veľké uhlopriečky monitorov bez toho, aby ste museli softvérovo umelo zvyšovať citlivosť senzora.

MSI Clutch GM40

Tlačidlá sa nám zdali mierne hlučnejšie ako je bežný priemer, no jednak, že hráč to veľmi vnímať nebude pri zvukoch hier a jednak, že dôležitejšia je ich životnosť. Sú v nich mikrospínače Omron GAMING, ktoré by mali vydržať viac ako 50 miliónov stlačení.

Čo je celkom úctyhodná hodnota na roky používania… I keď hráči Diablo III by to mali na jedno popoludnie. 🙂 (Pochopiteľne, žartujeme! Dve popoludnia.)

MSI Clutch GM40

Kábel je opletený, až dvojmetrový, takže aj keď máte PC dosť ďaleko od umiestnenia myšky, malo by to stačiť.

Verdikt

MSI Clutch GM40 je myš, ktorá ponúka veľmi dobrý pomer ceny a úžitku. Okorení to krásnym dizajnom s logom draka, ktoré má “dýchajúci” efekt. Obojručné vyhotovenie s prepínačom je ďalšia výhoda, jediné čo by sme modelu vytkli je prepínanie rozlíšenia snímača bez indikácie aktuálne zvolenej citlivosti. Zvykne sa to riešiť zmenou farby podsvietenia zariadenia. Nie je to však veľká prekážka a za tú cenu ide o naozaj výbornú kúpu.

Hodnotenie: 95%

ocenenie_herna_mys

Klady:

  • elegantné, veľmi príťažlivé vyhotovenie
  • obojručný dizajn s prepínačom
  • vymeniteľné klzáky
  • prepínateľná citlivosť senzora
  • až do 5000 dpi
  • pomer dizajn/životnosť/cena
  • programovateľné tlačidlá
  • mikrospínače na 50+miliónov stlačení

Zápory:

  • chýba indikácia citlivosti senzora
  • trošku hlučnejšie tlačidlá

Parametre: optická, štyri režimy citlivosti: 800-1600-3200-5000 dpi, tlačidiel:9 (vrátane zmeny ľavá/pravá), tlačidlá Omron GAMING, senzor PMW 3310, kábel 2m, rozmery: 125 x 70 x 38 mm, 129g vrátane kábla

Cena: 35 EUR

Produkt na recenziu zapožičal: MSI

Peter Vnuk

 

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár