Kingdom Come: Deliverance je dočasne ZADARMO

TEST: Ako beží Kingdom Come na rôznych PC?

Recenziu na Kingdom Come ste si na TechGuru mohli prečítať už dávnejšie. Hra sa nám páčila, no nie bez výhrad a čas ukázal, že výhrady sme nemali iba my. Ak ste čakali, kedy bude lacnejšia, aby ste si ju mohli skúsiť, teraz je šanca. Je totiž zadarmo.

O čom je Kingdom Come?

Ide o RPG z pohľadu prvej osoby, zasadené do stredovekého Česka. Hra je dielom Warhorse Studios okolo Dana Vávru, ktorý sa preslávil okrem iného prácou na legendárnom titule Mafia.

Tvorcom šlo o čo najvernejšie zobrazenie reality, a tak sa snažili o to, aby mal hráč pocit, že dej hry priamo prežíva. Súboje sú postavené na tom, že musíte správne mávať zbraňou či štítom. Ak ste hru aj nehrali, asi si domyslíte, že to vedie k tomu, že hráč, ktorému ide viac o zábavu ako o realitu, sa bude skôr nudiť či strácať trpezlivosť.

Kingdom Come Deliverance recenzia 05

Menej povrchní hráči si však v Kingdom Come nájdu kopu zábavy. Môžete robiť prakticky čokoľvek od lovu zveri cez zbieranie húb v lese po obchodovanie. Ľudia si vás väčšinou pamätajú a vybudujete si aj povesť zodpovedajúcu vašim činom zloducha či dobráka.

Ak vás to zaujalo, prečítajte si našu podrobnú recenziu. Tam sa dozviete všetky detaily.

Kde a ako získať hru zadarmo

Hra je po približne dvoch rokoch zadarmo na Epic Game Store. Stačí si nainštalovať klientskú aplikáciu a zaradiť si ju do svojej zbierky (alebo to urobte cez webstránku). Zostane vám nastálo, no treba si pohnúť, pretože ponuka platí len do 20. februára 2020.

KCD dokáže zaujať detailne prepracovanou grafikou, no treba mať na to aj trochu slušnejší stroj. Ako reálne beží Kingdom Come na rôznych PC sme otestovali približne pred dvoma rokmi. Aj po takom čase je hra stále na úrovni a vaša grafika sa isto zapotí. Stojí to však za to, vysoké detaily s vysokým rozlíšením prispejú k lepšiemu hernému zážitku.

Možno vás prekvapí, že aj keď je hra česká a odohráva sa v stredovekom Česku, je nadabovaná iba po anglicky. Údajne kvôli tomu, že by sa lokálny dabing autorom finančne neoplatil. Nuž… Súdiac aj podľa príkladu Mafie – možno keby bolo KCD v češtine, malo by výrazne lepšie predaje a dnes by sa nerozdávalo zadarmo. To je však len naša teória…

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár