Panika v Samsungu: Používatelia dostali zvláštnu notifikáciu

Reddit a Twitter zažili počas posledných hodín výbuch správ nespokojných majiteľov zariadení od Samsungu. Ázijský gigant totiž rozoslal hromadnú notifikáciu s textom “Find My Mobile” (“Nájdi môj telefón”). Notifikáciu niektorí používatelia vyhodnotili ako hackerský útok.

Samsung však situáciu upokojil tvrdením, že zdrojom notifikácie nie je žiadna skupina hackerov. Za nevyžiadanú notifikáciu môže údajne omyl na strane výrobcu elektroniky. Podozrivou časťou notifikácie boli najmä dve číslice 1, ktoré nasledovali za textom “Find My Mobile”. Práve pre čísla navyše bol text vyhodnotený prvotne ako digitálny útok. Nahlásenia útoku sa preto na sociálnych sieťach začali objavovať intenzívne.

Notifikácia

“Bol to omyl pri lokálnom teste”, tvrdí Samsung

Samsung napokon celú situáciu vysvetlil ako interný test a používateľom sa ospravedlnil. Podobné postrašenie zažili minulý rok aj používatelia smartfónov OnePlus 7 Pro. Chyba, ktorá spôsobila Samsungu pár rušných chvíľ pritom nebola iba lokálna. Twitter aj Reddit obsahoval príspevky od majiteľov telefónov z USA, Indie, Francúzska alebo Nemecka. Notifikáciu sme zaznamenali aj my v redakcii, no najskôr sme ju pripisovali chybnému zachyteniu slov od Bixby, čo sa stáva relatívne často.

Po niekoľkých hodinách oficiálny účet Samsung UK uviedol stanovisko a upokojil rozbúrený Twitter. Zobrazená notifikácia pritom nemá žiadnym spôsobom ovplyvniť zariadenia Samsung. Okrem britskej pobočky Samsung sa k situácii nevyjadrili žiadne iné oficiálne kanály, ktoré by poskytli ďalšie informácie.

Ochrana mobilu

Dôležitou správou je, že podľa Samsungu nehrozí žiadne bezpečnostné riziko a chyba by sa nemala v budúcnosti opakovať. Dúfame, že interný test priniesol iba túto jednu chybu, na ktorú si líder vo výrobe Android zariadení musí posvietiť.

Zachytili ste podozrivú notifikáciu na Samsungoch aj vy? Ako ste ju vyhodnotili?

Zdroj: gadgets.ndtv.com

O autorovi

Pavol Kušnír
Pavol Kušnír
Kreatívny nadšenec a profesionálny tvorca nápadov s obrovským nadšením pre všetko herné, filmové, virtuálne a digitálne. Maniak do médií, technológií a komiksu s profi prístupom geeka. Svoj voľný čas trávi kdekoľvek, kde je zábava a priateľský challenge v zbieraní bodov či zachraňovaní princeznej.

Pridaj komentár