Kingston CANVAS Go Plus a DataTraveler 80 recenzia

Kingston CANVAS Go Plus a DataTraveler 80 recenzia+SÚŤAŽ

Naši fanúšikovia už isto vedia, že prebieha súťaž so spoločnosťou Kingston o jej karty SD CANVAS Go Plus a flešky DataTraveler 80. Keďže nám vďaka predvianočnému zhonu fyzicky prišli až pred koncom súťaže, povieme vám o nich čo najskôr.

Kingston DataTraveler 80 – rýchly ako blesk s kapacitou 128 GB

Keď sme sa dozvedeli, že má DataTraveler 80 prenosovú rýchlosť 200 MB/s, boli sme veľmi zvedaví, či ide len o marketingové výroky alebo skutočnosť. Tak sme si tento kľúč USB otestovali v reálnom použití. Žiadne syntetické súbory a syntetické výsledky. Vzali sme niekoľko videí s rôznymi veľkosťami a poctivo sme zmerali čas, za ktorý sa reálne presunuli.

Konkrétne sme ich presúvali na smartfóne s portom USB-C, keďže DataTraveler 80 má práve takéto rozhranie a podporuje použitie s mobilným telefónom.

Je veľmi kompaktný, takže sa nemusíte obávať, že po pripojení bude váš telefón vyzerať ako Thorovo kladivo.

Takto to dopadlo:

372 MB – 2,39 s
759 MB – 5,27 s
1,02 GB – 5,81 s
1,3 GB – 16,94 s
1,6 GB – 20,38 s
1,78 GB – 24,93 s
2,24 GB – 45,23 s
3,079 (rozdelené na 13 súborov) – 2m 5s

Výsledky meraní nás veľmi potešili, keďže sa ukázalo, že fleška naozaj zvláda takéto bleskové rýchlosti. Pokiaľ budete napríklad presúvať videá v rozlíšení 4K alebo iný vysokokapacitný obsah, netreba si na to vziať dovolenku. Môžete si tiež všimnúť, že po prekročení kapacity približne 2 GB sa prenosy trochu spomalia, no stále ide o veľmi príjemné výsledky.

CENA: 33,90 € / 899 Kč (za 128 GB)


Rýchlo sa zapoj do našej súťaže, kde môžeš Kingston DataTraveler 80 vyhrať!


Kingston CANVAS Go Plus – takisto bleskurýchla a s kapacitou až 256 GB

Následne sme sa pozreli aj na druhé úložisko, ktoré môžete vyhrať v našej súťaži – kartu SD s kapacitou až 256 GB. Karta sa dodáva aj s adaptérom. Takže ak má vaše zariadenie iba port na veľké karty, zasuniete malú kartičku do adaptéra a hotovo.

Použili sme rovnaký postup, ako pri kľúči USB. Skutočné súbory s videami sme presúvali a merali sme čas, za ktorý to karta zvládla. Má mať maximálnu prenosovú rýchlosť 170 MB/s, takže pracuje teoreticky o čosi pomalšie ako DataTraveler 80.

Takto to dopadlo:

1,02 GB – 9,89 s
1,6 GB – 15,57 s
2,24 GB – 26,65 s

Ako možno vidieť na výsledkoch, ani karta SD sa nemusí za svoje prenosové rýchlosti vôbec hanbiť. Naopak, za istých okolností komunikuje ešte rýchlejšie. Môžete ju teda vložiť do smartfónu, fotoaparátu, kamery, dronu… či akéhokoľvek iného zariadenia, ktoré zvládne takúto kapacitu.

Skúsili sme kartu pripojiť aj cez univerzálnu čítačku pamäťových kariet a tam boli výsledky o dosť horšie. Čo je pochopiteľné, len sa tým potvrdilo, že je lepšie kartu vložiť priamo do zariadenia, ak máte tú možnosť.

CENA: 53,90 € / 1 429 Kč (za 256 GB)


Kartu Kingston CANVAS Go Plus môžeš vyhrať v našej súťaži, no ponáhľaj sa, už čoskoro končí!


Verdikt

V závere možno konštatovať, že je síce dôležité kam kartu vložíte, či akým spôsobom pripojíte flešku k danému zariadeniu, no v oboch prípadoch boli prenosové rýchlosti vynikajúce. DataTraveler 80 aj CANVAS Go Plus môžeme pokojne odporúčať aj na použitie pri vysokokapacitných prenosoch. S nástupom 8K videí je to určite dobrá správa.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár