Naučte sa kresliť: Ilustrátorka Tina Minor a tablet Huawei MatePad 11 vám ukážu, ako na to

Kreatívny proces nie je zďaleka výsadou výtvarníkov z povolania. Je dokázané, že výtvarná tvorba napomáha duševnej pohode a pomáha lepšie zvládať stres. Tejto aktivite sa preto oplatí dať šancu, aj keď aktívne nekreslíte. Ilustrátorka Tina Minor sa s vami prostredníctvom edukatívnych videí na konkrétnych príkladoch podelí o praktické tipy a triky, ako dať voľnú ruku kreatívnej fantázii a preniesť ju na digitálny papier.

Popustite uzdu kreativite

Motív prírody či zvieracej ríše dokáže s trochou cviku zvládnuť každý. Navyše, ak kreslíte na tablete s perom, nemusíte sa báť, že niečo pokazíte – stačí jednoduchý “krok späť” a chyba je opravená.

V prvom videu Tina približuje, ako nakresliť medveďa.

“Pri motíve medveďa je vhodné vybrať si najskôr zaujímavú štruktúru podkladu. S tabletom MatePad 11 to nie je problém, v obchode AppGallery sa nachádza množstvo aplikácií, ktoré to umožňujú. Začíname pomocnou skicou, následne naskicujeme základné časti ako hlava, trup či uši medveďa. Potom stačí vytvoriť novú vrstvu a kresliť “naostro”, približuje ilustrátorka a dodáva, že veľkú pozornosť treba venovať vždy detailom.

Práve tie vo veľkej miere dotvárajú celkový dojem z výtvarného diela. Video, ktoré vás celým procesom kreslenia medveďa prevedie, nájdete tu.

A pridáva rovno aj tip na kresbu pre tých, ktorých baví svet pod vodou.

Naučte sa kresliť: Ilustrátorka Tina Minor a tablet Huawei MatePad 11 vám ukážu, ako na to

“Veľryba je veľmi vďačný motív, s ktorým sa dá pekne vyhrať. Nebojte sa experimentovať a do modrej farby “primiešať” napríklad odtiene zelenej, bielej či ďalších farieb. Svet pod vodnou hladinou je bohatý na rôzne farebné odlesky,” vysvetľuje ilustrátorka.

Videonávod na kreslenie veľryby nájdete na tomto odkaze.

Ideálny pomocník každého kreatívca

Moderná doba priniesla nový pohľad na kreatívny výtvarný proces. Namiesto farieb, fixiek, ceruziek a štetcov dnes umelcovi stačí jeden pomocník: kvalitný tablet s dotykovým perom, kam uloží všetky svoje výtvory.


Našu recenziu na Huawei MatePad 11 nájdeš na tomto odkaze.


Novinka na slovenskom trhu medzi tabletmi, Huawei MatePad 11, bola navrhnutá s ohľadom na potreby kreatívcov. Nezáleží na tom, či ste amatér, ktorý sa kresleniu venuje vo voľnom čase, alebo profesionál pracujúci s digitálnou grafikou na dennej báze.

Naučte sa kresliť: Ilustrátorka Tina Minor a tablet Huawei MatePad 11 vám ukážu, ako na to

Veľký 11 – palcový displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou mimoriadne jemne vykresľuje aj tie najmenšie detaily. Zásadnou devízou tabletu je dotykové pero druhej generácie (predáva sa samostatne), ktorého hrot je potiahnutý platinou a môže sa pochváliť ultra nízkou latenciou a podporou viac ako 4000 úrovní tlakovej citlivosti.

Hrot pera má matnú textúru, čím poskytuje lepšiu priľnavosť k obrazovke pre ešte lepší zážitok pri kreslení či písaní. Pero je navyše vybavené magnetom, takže ho po kreslení stačí priložiť na okraj tabletu a nemusíte sa báť, že ho stratíte.

O vaše obľúbené appky na kreslenie sa postará obchod AppGallery, prípadne vyhľadávač aplikácií Petal Search. V aktuálnej akcii navyše v cene tabletu získate aj smart hodinky Huawei Watch GT 2 Pro a slúchadlá FreeBuds 4i s aktívnym potlačením hluku. Táto ponuka platí do 19. septembra alebo do vypredania zásob.

Zdroj: TS


Unikla ti naša recenzia na Huawei MatePad 11? Nič sa nestalo, prečítaj si ju teraz:

Huawei MatePad 11 je parádna náhrada notebooku – recenzia


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár