Huawei NEXT-IMAGE Awards 2021 je spustená: Prihláste svoje fotky a hrajte o 10 000 USD

Huawei NEXT-IMAGE Awards 2021 je spustená: Prihláste svoje fotky a hrajte o 10 000 USD

Spoločnosť Huawei vyhlásila ďalší ročník súťaže NEXT-IMAGE Awards 2021, v ktorej majú hlavné slovo fotografie vytvorené pomocou smartfónov Huawei. Prihlasovať svoje fotografie (a videá) môžete už dnes. Hrá sa o 70 hodnotných cien a peňažnú výhru až 10 000 $.

Pozor, šanca zapojiť sa trvá len do 30. novembra 2021. Tohtoročná téma je “Spolu sme lepší” a súťažné fotografie môžete prihlásiť v desiatich kategóriách.

NEXT-IMAGE Awards pokračuje

Huawei NEXT-IMAGE Awards je najväčšia svetová fotografická súťaž pre smartfóny. Súťaž sa začala v roku 2017 a od tej doby sa do nej prihlásili viac ako 2 milióny ľudí. Už piaty rok môžu amatérski fotografi a profesionáli po celom svete zdieľať svoje výtvory a vyhrať špeciálne ocenenia a odmeny. NEXT-IMAGE Awards bude tento rok hodnotiť tím odborníkov na fotografiu z rôznych krajín celého sveta.

Výber víťazov

Odbornú porotu budú aj tento rok tvoriť profesionáli v tomto zložení – kanadský fotograf extrémnych športov Reuben Krabbe, uznávaná umelecká kritička z Veľkej Británie Karen Smith či francúzsky rozhlasový a televízny producent Olivier Chiabodo. Zostavu dopĺňa aj zakladateľ šanghajského centra fotografie a držiteľ Pulitzerovej ceny Liu Heung Shingu či minulý víťaz jednej z hlavných cien Next-Image Awards 2020, Lin Haiyin. V porote sa objaví aj profesor Školy žurnalistiky a komunikácie BNU Yu Guoming a Li Changzhi z oddelenia pre marketingovú stratégiu produktovej divízie Huawei.


Nech ti neunikne: Vyberáme elektroniku pre školáka: 4 dôvody, prečo sa oplatí mať všetko od Huawei


10 uhlov pohľadu na fotografiu

Na rozdiel od iných súťaží, kde je zvyčajne víťaz len jeden, Huawei povzbudzuje účastníkov k objavovaniu rôznych perspektív, uhlov, formátov a svetelných podmienok. NEXT-IMAGE Awards 2021 si zakladá na rozmanitosti a kráse života v desiatich odlišných kategóriách, ktoré sú vybrané s ohľadom na hlavnú tému. Huawei nabáda užívateľov, aby čo najviac využívali inovatívne funkcie svojich zariadení a zároveň prostredníctvom fotografií a videí rozprávali originálne a pútavé príbehy.

  • Portrét

Hovorí sa, že obrázok je viac ako tisíc slov. Portrétne fotografie rozprávajú bohaté a podmanivé ľudské príbehy a je jedno, či si spravíte autoportrét, odfotíte svojich priateľov, či úplných cudzincov na ulici.

  • Monochróm

Odstráňte rušivé farby a umožnite obdivovateľom sústrediť sa na objekty, textúry, tvary, vzory a kompozície vytvorením monochromatických fotografií. Použite klasické čiernobiele filtre, ktoré dodávajú obrázku nezameniteľnú atmosféru a hlbší zmysel.

  • Farba

Chytré telefony Huawei maju svoju vlastnú schopnosť ovládať živé fotografie plné vitality. Ukážte svoje skutočné farby.

  • Snímka

Fotografie vám umožňujú žiť v prítomnom okamihu a povzbudiť vás k zachyteniu výnimočných okamihov a scén. Vytvorte snímku, ktorá opisuje silný príbeh, alebo si vytvorte vzácne spomienky na celý život.

  • Noc

Vďaka sile AI zachytávajú smartfóny Huawei neuveriteľné nočné scény bez nutnosti zapínať blesk. Buďte kreatívni a natočte pozoruhodný film alebo navždy zvečnite trblietavú nádheru nočnej oblohy.

  • Telefotka

Pre mnoho používateľov smartfónov sú priblížené fotografie zvyčajne rozmazané a nekvalitné. S telefónmi od Huawei je tento problém minulosťou. Stačí použiť teleobjektív, vďaka ktorému zdôrazníte detaily a pochválite sa čistými zábermi detailne priblížených snímok.


Prečítaj si našu recenziu: Huawei MatePad 11 je parádna náhrada notebooku


  • Ultra široký uhol

Širokouhlé objektívy umožňujú fotografom dostať sa čo najbližšie objektu bez toho, aby boli dominantné prvky v pozadí. Využite funkciu Super-Wide Lens tak, aby diváci mali pocit, že sa na scénu pozerajú vlastnými očami.

  • Super makro

Vo fotografii, rovnako ako v živote, sú dôležité malé detaily. Preskúmajte rôzne témy a techniky makrofotografie a zachyťte drobné detaily zblízka.

  • Tvorca príbehov

Natočte 15 minútový film, využite svoju fantáziu a podeľte sa o svoj príbeh prostredníctvom série obrázkov v pohybe. Staňte sa režisérom a vytvorte filmové majstrovské dielo, ktoré zmení divákom pohľad na svet.

  • Rozprávač

Na rozdiel od ostatných kategórií, ktoré umožňujú nahranie iba jednej fotografie, môžete v tejto kategórii vytvoriť portfólio (3-9 fotografií), ktoré vyjadrujú emócie, rozprávajú príbeh, alebo objavujú trendy.

Tieto kategórie poukazujú na niektoré z popredných funkcií smartfónov Huawei. Najnovšie vlajkové telefóny spoločnosti Huawei ponúkajú bezkonkurenčný výkon pri fotografovaní so zoomom aj pri nedostatočnom osvetlení.

Pocta každému krásnemu okamihu

Ceny Huawei NEXT-IMAGE Awards 2021 nabádajú nadšencov mobilných fotografií k slobodnej tvorbe. Účastníci, ktorí zachytávajú umeleckú inšpiráciu a zdieľajú krásu života, majú šancu vyhrať neuveriteľné hmotné a peňažné odmeny, vrátane smart hodiniek Huawei Watch 3 alebo peňažných cien v hodnote 10 000 $.

  •       Hlavná cena: Fotograf roka (3 víťazi)

o   10,000 $ NEXT-IMAGE Creation Fund

o   Elektronické osvedčenie o udelení ceny

  •       Víťazi jednotlivých kategórií (27 víťazov)

o   1,000 $ NEXT-IMAGE Creation Fund

o   Electronic award certificate

  •       Finalisti (30 víťazov)

o   HUAWEI Watch 3

o   Elektronické osvedčenie o udelení ceny

  •       Cena pre študentov (10 víťazov)

o   1,000 $ NEXT-IMAGE Creation Fund

o   Elektronické osvedčenie o udelení ceny

Cena pre študentov je nová kategória pre NEXT-IMAGE Awards 2021, ktorá potvrdzuje záväzok spoločnosti Huawei podporovať kreativitu u mladých ľudí. Študenti majú možnosť získať 1 000 $ z fondu NEXT-IMAGE, ktorý slúži ako motivácia k napredovaniu ich umeleckého potenciálu. Kategória bude dostupná študentom vo veku od 18 do 24 rokov.

Ako sa prihlásiť

Navštívte https://consumer.huawei.com/cz/community/next-image/ na prihlásenie vašich fotografií. Autori troch najlepších snímok z Českej a Slovenskej republiky získajú notebook Huawei Matebook 14, najlepšie fotografie z každej kategórie potom postúpia do globálneho finále, kde je hlavnou cenou 10 000 $. Uzávierka prihlášok je 30. novembra 2021.


Prečítaj si tiež: Huawei čoskoro predstaví nový smartfón, v predaji bude aj na Slovensku


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár