Nový člen rodiny Huawei nova je za dverami, prinesie novú definíciu vlajkovej lode

Huawei nova

Huawei neustále investuje do výskumu a vývoja svojich produktov, vďaka čomu pravidelne prináša zariadenia s najmodernejšími technológiami. Tie sa doposiaľ odrážali najmä vo vlajkových sériách Huawei Mate a Huawei P, ktoré sú stelesnením ducha inovácií Huawei. Portfólio smartfónov Huawei je však oveľa rozmanitejšie. Už o pár dní spoznáme najnovšieho člena rodiny Huawei nova

Dá sa očakávať, že po vzore doterajších vlajkových modelov ponúkne všestranné fotoaparáty, štýlový dizajn, mimoriadne dlhú výdrž batérie a mnoho ďalších užitočných funkcií. Novinka však zaujme najmä tým, že príde s funkciami, ktoré si iní výrobcovia smartfónov často vyhradzujú pre vlajkové modely.

Pokračovanie úspešnej série nova

Séria začala debutom modelov Huawei nova a Huawei nova plus na podujatí IFA v roku 2016. Šlo o smartfóny, ktoré kombinovali na prvý pohľad pôsobivý vzhľad a výborné fotoaparáty, to všetko s mimoriadne zaujímavou cenovkou. Kritický ohlas a komerčný úspech prvých zariadení nova položil základy pre generácie ďalších zariadení, z ktorých každé prišlo s vlastnou škálou jedinečných funkcií.


Zaujímavý článok: Huawei Servis Festival: Predĺžená záruka a nová batéria pre váš smartfón


Model Huawei nova 5T bol vybavený 48-megapixelovým fotoaparátom Quad AI, ktorý aj bežným spotrebiteľom umožnil zachytiť nielen fotografie s vysokým rozlíšením, ale zároveň využívať aj ďalšie režimy – ako napríklad ultra širokouhlý, makro či bokeh efekt. Neskôr Huawei nova 7 vylepšila funkciu selfie pridaním funkcie blesku do predného fotoaparátu. Priniesla tiež charakteristické funkcie fotoaparátov Huawei –  napríklad Super Night Selfie, ktoré používateľom umožňujú ľahko zachytiť skvelé fotografie aj pri horších svetelných podmienkach. Ako inšpirácia poslúžil smartfón Huawei nova 8 so 64 -megapixelovým foto systémom AI Quad Camera.

Najnovší prírastok do rodiny smartfónov

Spoločnosť Huawei uvedie nový smartfón Huawei nova už 21. októbra, čo znamená opätovný vstup série nova na európsky trh. Hlavnou devízou nového smartfónu bude opäť kamerový systém, ale aj množstvo ďalších výnimočných funkcií, ktoré z neho robia atraktívny telefón pre každého nadšenca fotografie. Už teraz je jasné, že príde s foto výbavou vlajkovej lode, oveľa výkonnejšou než ktorýkoľvek predchodca.

Vďaka systému Ultra Vision nový člen rodiny nova podporuje výkonné riešenie na zvýšenie kvality obrazu XD Fusion Engine. Táto technológia bola až do nadchádzajúceho modelu Huawei nova výsadou vlajkových sérií Huawei P a Huawei Mate. Pripomeňme si, čo to znamená: hlavný fotoaparát má pole farebných filtrov RYYB, ktoré výrazne zvyšuje priechodnosť svetla pre lepšie výsledky pri slabom osvetlení.

Tvorcov kreatívneho obsahu zaujmú nové funkcie kamery, ako napríklad funkcia nepretržitého predného/zadného záznamu. Tá umožňuje ešte väčšiu flexibilitu pri natáčaní vlogov. Zakrivený displej zas umožní vychutnať si fotografie a videá plnými dúškami. Za zmienku stojí aj ultratenký a štýlový dizajn, ktorý je dedičstvom radu nova a ktorý určite nebude chýbať ani vo výbave pripravovanej novinky.

Najnovší prírastok z rodiny nova predstaví Huawei vo Viedni už vo štvrtok, 21. októbra o 15:00.

Zdroj: TS


Prečítaj si tiež: Huawei NEXT-IMAGE Awards 2021 je spustená: Prihláste svoje fotky a hrajte o 10 000 USD


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár