Huawei vyzýva Apple na súboj novým dvojnásobne skladacím smartfónom

Huawei vyzýva Apple na súboj novým dvojnásobne skladacím smartfónom

Čínska technologická spoločnosť Huawei plánuje predstaviť nový produkt len niekoľko hodín po tom, ako Apple uvedie na trh svoj nový iPhone 16

Firma oznámila, že 10. septembra (září) predstaví zásadnú novinku, na ktorej pracovala a do ktorej investovala päť rokov. Podľa zdrojov by malo ísť o prvý komerčne dostupný smartfón na svete, ktorý sa dá zložiť dvakrát.

Apple predstaví svoju novú rodinu iPhonov a príslušenstva 9. septembra a bude sa snažiť presvedčiť spotrebiteľov, aby si svoje zariadenia upgradovali. Huawei v druhom štvrťroku vytlačila Apple z prvej päťky výrobcov zariadení v Číne po tom, ako si získala späť svoj podiel na trhu s prémiovými zariadeniami vďaka sérii Mate 60, ktorá je vybavená prelomovým čipom.

Usporiadanie podujatia tak krátko po uvedení nového iPhonu na trh naznačuje, že spoločnosť je pripravená opäť súperiť s Applom.


Prečítaj si tiež: Huawei predstihla Apple v Číne, zisk jej stúpol o 564%


Huawei, spolu s ďalšími čínskymi výrobcami zariadení, ako sú Honor a Xiaomi, vyvinula jedny z najtenších skladacích telefónov a pracuje na ďalšom vývoji tohto formátu. Kľúčovou výhodou nového zariadenia Huawei, prezývaného trifold, by mala byť možnosť umiestniť ešte väčšiu obrazovku, podobnú tabletu, do rozmerov bežného smartfónu.

Richarda Yu, výkonného riaditeľa Huawei, už údajne videli s novým zariadením v ruke. Firma tiež plánuje predstaviť nový elektromobil Aito, aj keď to nie je celkom isté a konečný zoznam produktov, ktoré budú predstavené, sa ešte môže zmeniť.

Huawei a Apple súperia o čínskych prémiových spotrebiteľov a uvedenie nového skladacieho smartfónu krátko po uvedení iPhonu 16 na trh je jasným signálom, že Huawei je pripravená na tento súboj.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár