Bill Gates používa smartfón s Androidom

Bill Gates Android

O ukončení existencie mobilného Windows sa hovorilo dlho. Proces bol postupný a dodnes ešte systém dožíva v rukách používateľov. Z pohľadu Microsoftu je však už mŕtvy.

V interview pre Fox News sa Bill Gates nedávno zdôveril, že sa tiež posunul ďalej a používa mobil s Androidom. Nešpecifikoval model, no uviedol, že má na ňom kopu softvéru od Microsoftu, čo by mohlo naznačovať, že ide o špeciálnu edíciu Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition.

Špeciálna séria sa začala predávať tento rok a obsahuje predinštalovaný softvér ako Office, OneDrive, Cortana či Outlook. O Stevovi Jobsovi sa Gates vyjadril ako o géniovi, no prejsť na iPhone sa nechystá. To však asi nikoho neprekvapí, keďže už dávnejšie doma zakázal používanie výrobkov od Applu.

Peter Vnuk

Zdroj: theverge.com

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár