Mesto Lost Heaven nebude také, aké sme ho kedysi poznali

Mafia: Definitive Edition

Nepôjde o presnú kópiu a mesto Lost Heaven v Mafia: Definitive Edition nebude úplne také, ako sme ho poznali v pôvodnej hre Mafia z roku 2002. Dostane jemné úpravy, ktoré sa vývojári rozhodli vykonať, aby tak zlepšili hrateľnosť, prispôsobili sa technologickému pokroku a celkovo mesto vylepšili. Ukázali taktiež novú mapu.

Autori sa inšpirovali mestom Chicago a tým, ako vyzeralo v 20. a 30. rokoch. Lost Heaven sa tak nachádza na americkom stredozápade. Je plné korupcie a domovom silných zločineckých bossov, ktorí vybudovali svoju ríšu počas obdobia prohibície. Síce sa pár vecí, ako niektoré názvy lokácií, zmenia, väčšina ostane pôvodná. Napríklad navrhnutie štvrtí, mestských blokov a hlavných ciest.

“Clarkův motel”, medzinárodné letisko alebo pretekársku trať tu ale stále nájdete. Taktiež tu severne od mesta nechýba vidiek, do ktorého môžete hocikedy zavítať úplne voľne. Bez toho, aby ste sa tam museli najprv dostať cez príbeh a pozerať sa na načítavaciu obrazovku.

Mafia: Definitive Edition

Okrem očividných grafických vylepšení, z ktorých sme niektoré ukázali v nedávnej ukážke gameplay, boli určité oblasti výrazne vylepšené, kvôli čomu pôsobia viac autentickejšie a majú lepšiu atmosféru. Centrum mesta má viac výškových budov, v súlade s tými, ktoré sa stavali počas povojnového rozkvetu v 20. a 30. rokoch. Čínska štvrť je odteraz lepšie rozpoznateľná vďaka špecifickej architektúre a obyvateľstvu, ktoré zodpovedá dobovým čínskym komunitám. V ostatných oblastiach sa zas zmenila topografia terénu. Nielen preto, aby bol pohyb v týchto oblastiach zaujímavejší, ale aj preto, aby hra poskytla viac miest, z ktorých môžete mesto Lost Heaven pozorovať.


Možno ťa zaujme: Rustler preview – stredoveké GTA – Grand Theft Horse


Mapa Lost Heaven - Mafia: Definitive Edition
Mapa Lost Heaven v Mafia: Definitive Edition

Zmeny v cestnej sieti

Keď sa budete preháňať mestom za volantom niektorého z áut, alebo budete šoférovať motorku, ktorá sa v sérii Mafia objaví po prvýkrát, môžete si užiť pár zmien v rámci cestnej siete mesta. Medzi ne patria nové postranné uličky, skratky a križovatky. Štúdio Hangar 13 taktiež vypracovalo teplotné mapy hráčskych ciest.

Vďaka tomu dokážu vidieť, ktoré cesty boli počas misií najviac využívané a upravili tak lokácie niektorých z nich. Kvôli tomu budú hráči môcť prechádzať cez rozmanitejšie štvrte a preskúmavať nové oblasti, namiesto toho, aby dookola jazdili po tých istých uliciach.

Mafia: Definitive Edition

Každá štvrť má odlišný vzhľad a atmosféru. Bude pôsobiť veľmi odlišne počas dennej doby. Cesty, ktoré sú cez deň plné žltých taxíkov či lemované rušnými chodníkmi, sa v noci premenia skoro na nepoznanie. Po zotmení je premávka minimálna, chodníky sú prevažne opustené a neónové cedule hotelov a zábavných podnikov, ktoré si cez deň skoro ani nevšimnete, bude odteraz možné vidieť už z diaľky a slúžia ako referenčný bod. 

Autori ďalej hovoria:

Tešíme sa na to, až sa pozriete do nového Lost Heaven v okamihu, keď Mafia: Definitive Edition uzrie svetlo sveta 25. septembra a dúfame, že vás bude preskúmavanie mesta baviť tak, ako nás bavila jeho tvorba.


Prečítaj si tiež: Prečo bola Mafia: Definitive Edition odložená?


O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár