SteelSeries Arctis 1 Wireless recenzia – profi herný headset

SteelSeries Arctis 1 Wireless recenzia

Spoločnosť SteelSeries nám herný headset Arctis 1 Wireless poskytla na dlhodobý test, a tak sme sa do toho pustili. Testovali sme, džemovali… a teraz sa s vami podelíme o dojmy. Tieto slúchadlá pripojíte k čomukoľvek a zvuk majú výborný. Poďme však poporiadku.

Dizajn

Prítlak kovom vystuženého mostíka je veľmi dobre odhadnutý a nebude vás tlačiť ani pri dlhodobejšom používaní. Treba oceniť, že slúchadlá sú vďaka plastovej konštrukcii veľmi ľahké, no pritom na hlave držia pevne. Dokonca aj keď budete hlavou prudko pohybovať v zápale hry alebo pri počúvaní najnovších hitoviek od Roba Kazíka (blafujeme… produkuje ešte niečo?).

SteelSeries Arctis 1 Wireless recenzia

Na ľavý náušník výrobca umiestnil posuvný vypínač mikrofónu a koliesko na ovládanie hlasitosti. Proti tomuto umiestneniu nič nemáme a rovnako nám vyhovovala nenápadnosť zvukov, ktoré signalizujú vypnutie či zapnutie headsetu.

Pripojenie

Model je bezdrôtový a v SteelSeries sa sústredili na čo najnižšie oneskorenie príjmu signálu. Takže keď vám v hre ktosi odstrelí hlavu, budete to okamžite počuť. Keď však z nejakého dôvodu, ako vybitý akumulátor či neprístupnosť USB-C, nemôžete použiť bezdrôtové pripojenie, máte na výber niekoľko možností.

SteelSeries Arctis 1 Wireless recenzia

Pred spomenutím káblov poznamenáme, že bezdrôtovo sa môžete pripojiť napríklad aj k smartfónu pomocou dongle na USB-C.

Headset totiž nevyužíva bluetooth, ale rádiové spojenie na frekvencii 2,4 GHz. Takže žiadne párovanie, len “pripojíš a ideš”. Kvalita zvuku je pri rádiovom prenose takisto vyššia, takže je to jasná výhoda.

SteelSeries Arctis 1 Wireless recenzia

Súčasťou balenia je tiež kábel na pripojenie 3,5 mm jackom, takže z bezkáblových slúchadiel urobíte káblové. Kábel je však naozaj krátky, takže niekomu nemusí stačiť. Pokiaľ však máte voľný port USB, aj na to je tu kábel.

Odnímateľný mikrofón má pozitívum aj negatívum. Síce ho možno odňať a znížiť tak hmotnosť headsetu o pár gramov (a nič vám nebude šibrinkovať pred nosom), no ak ho kdesi stratíte, asi sa nepotešíte.

Zvuk

Asi najväčšia výhoda Arctis 1 je kvalita zvuku. Schopnosť reprodukovať ostré výšky oceníte hlavne pri šuchote trávy od pohybu nepriateľov v hre. Silné basy zasa potešia hudobných nadšencov. Zvuk je čistý, dostatočne hlasný a slúchadlá majú tiež výborné odhlučnenie. Či ich využijete na počúvanie hudby alebo na drvenie Fortnite, nebude vás nič rušiť. Intenzívne trúbiaci sused na ulici nám pri testovaní znel ako rozšantená myška v špajze.

Verdikt SteelSeries Arctis 1 Wireless

Headset Arctis 1 Wireless ťažko čosi vytknúť a naše ocenenie aj extrémne vysoké hodnotenie nesie právom. To tvrdíme aj po dlhodobom testovaní. Svojou univerzálnosťou sa uplatní na stolovom PC, notebooku, smartfóne, Nintendo Switch, PS4, Xboxe… Prosto všade, kde potrebujete kvalitný bezdrôtový zvuk profesionálnej úrovne. Ľahká konštrukcia s dostatočným prítlakom poteší každého roztancovaného majiteľa s hudobnými ambíciami či zúrivého hráča. Viac ako slušná je tiež výdrž batérie.

Hodnotenie: 98%

Ocenenie Top Produkt - TechGuru.sk

Ocenenie udeľujeme hlavne za výbornú konštrukciu a kvalitu zvuku.

Výhody:

  • ultraľahká konštrukcia
  • profi kvalita zvuku
  • správny prítlak
  • netlačia ani po dlhšej dobe
  • pripojíte ich k čomukoľvek
  • výborná výdrž batérie

Nevýhody:

  • krátky kábel na pripojenie cez jack

Cena: 119,99 € / 2 790

Headset na recenziu poskytla spoločnosť SteelSeries.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár