Syberia: The World Before ponúka úvod hry zdarma

Syberia: The World Before ponúka úvody hry zdarma

Všetci fanúšikovia žánra adventúr určite poznajú sériu Syberia. Doteraz mala tri časti a hráči si ju všeobecne veľmi obľúbili. Preto ich isto poteší správa, že séria po rokoch pokračuje a úvod hry si môžete vyskúšať zadarmo.

Séria Syberia

Táto 3D adventúra z pohľadu tretej osoby vyšla v roku 2002 a do roku 2005 predala viac ako pol milióna kópií. Recenzentom aj hráčom sa najviac páčil inteligentne napísaný scenár a unikátny umelecký štýl grafiky “clockpunk” (odnož cyberpunku). Zaujímavé je, že k prvej a druhej časti vznikol aj amatérsky český dabing. Čo sa skutočne nestáva často a treba to oceniť.

Pokračovanie na seba nenechalo dlho čakať, takže Syberia II vyšla v roku 2004, no Syberia III až v roku 2017. Budúci rok vyjde štvrté pokračovanie a sme veľmi zvedaví, či si tiež udrží pozitívne hodnotenia.

Syberia: The World Before ponúka úvody hry zdarma
Syberia: The World Before

Na pobavenie: Ubisoft sa ospravedlnil za hrnčeky s uškom vo vnútri


O čom to je

Americká právnička Kate Walker je vyslaná firmou do fiktívnej francúzskej dedinky Valadilène. Má tam dohliadnuť na prevzatie kontroly nad továrňou na automatické hračky či skôr robotov. No krátko po príchode zistí, že zosnulá majiteľka firmy zanechala u notára informáciu o tom, že jej brat Hans, ktorý bol považovaný za mŕtveho, žije. Je teda vlastníkom firmy a Kate ho k prevzatiu firmy potrebuje, takže sa ho vydá hľadať.

Prvá Syberia

Príbeh nakoniec zavedie Kate po boku animatronického muža menom Oscar až kamsi na východ. Tam má žiť kmeň Youkolov, ktorí žijú s mamutmi na ostrove Syberia (inspirovanom skutočným ostrovom menom Wrangelov ostrov, kde mamuty prežili najdlhšie na planéte).

Pokračovanie série sa volá Syberia: The World Before

Keďže ide o hru založenú na príbehu, dôrazne odporúčame, aby ste si najskôr zahrali prvé tri. Inak vám asi príbeh nebude dávať veľmi zmysel.

Hlavnými hrdinkami sú dve ženy v dvoch obdobiach. Naša stará známa Kate v roku 2004 sotva prežíva uväznená v soľnej bani ako obeť udalostí, ktoré vedú k jej hľadaniu vlastného ja. V roku 1937 začína 17-ročná Dana Roze sľubnú kariéru budúcej pianistky. Na sklonku druhej svetovej vojny však múzy mlčia a nad jej kariérou sa sťahujú mračná.

Syberia: The World Before ponúka úvody hry zdarma

Hráč hrá striedavo za Kate a Danu a dostáva sa tak k jadru tajomstiev, ktoré ležali pochované až príliš dlho. Objavuje fantastický svet od belgického umelca menom Benoît Sokal, v ktorom rieši hádanky a rébusy, typické pre sériu.


Čo si ďalej prečítať: Obrovské podložky SteelSeries QcK pokryjí celý stůl


Syberia: The World Before ponúka úvody hry zdarma

Hra vychádza budúci rok, no úvod vyšiel 8. októbra (říjen) 2020, takže Syberia: The World Before možno “ochutnať” už teraz a to zadarmo na Steame.

Zatiaľ kompletná trilógia Syberia je momentálne k dispozícii za necelých 5 €, takže si ju môžete zaobstarať na tomto odkaze a dokiaľ vyjde nové pokračovanie, azda ju dohráte. Ak ste aj fanúšik série, môžete si dovtedy prvé tri hry užiť znova, aby štvrtá pekne nadväzovala.

Ďalšia dobrá správa je, že si prvú Syberiu môžete zahrať aj na Androide či na iOS. Tam je to však o čosi drahšie, než na Steame.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár