RECENZIA: Honor 200 Pro – stredná trieda s prémiovým fotoaparátom

Prinášame vám recenziu smartfónu Honor 200 Pro, silnejšieho brata Honor 200 Lite, ktorý sme recenzovali nedávno. Ako obstál v našich testoch a čím naozaj zaujal, sa môžete dočítať nižšie.

Prémiový dizajn a konštrukcia

Honor 200 Pro je ľahký, štíhly a spredu aj zozadu zaoblený smerom do hliníkového rámu. Telefón sa drží pohodlne, avšak v ruke sa zvykne dosť kĺzať, zadná časť krytu je totiž sklenená. Nami recenzovaný kus vo vyhotovení Moonlight White mal príťažlivú perleťovú textúru.

Povrch zadného krytu je navrhnutý tak, aby odolal odtlačkom prstov. Na dotyk pôsobí príjemne, ale práve vďaka povrchovej úprave sa telefón občas snaží utiecť z ruky, takže ochranný kryt je priam nutnosťou.

 

Bočné tlačidlá sú dizajnovo prakticky bez zmeny oproti jeho predchodcom Honor 90 (ktorý sme recenzovali) a 100, ich tuhosť je tak akurát, sú ľahko nahmatateľné a pracuje sa s nimi pohodlne.RECENZIA: Honor 200 Pro - stredná trieda s prémiovým fotoaparátom

Telefón má certifikáciu IP64, takže prach, dážď a striekajúca voda mu vadiť nebudú, no na ponáranie do vody to nestačí.


Prečítaj si tiež: Slovenská SickWay VR je krkolomná jazda v oblakoch


Slušné parametre Honor 200 Pro

Telefón disponuje 12 GB RAM na bežiace aplikácie a 512 GB úložiskom, čo je dnes v tejto kategórií štandardom. Slot na pamäťovú kartu na tele telefónu nenájdete, čo ale nie je na škodu, keďže kapacita úložiska je viac ako dostatočná.

Pohonnou jednotkou je procesor Snapdragon 8s Gen 3, ktorý nemá ďaleko od špičkového výkonu a čokoľvek na telefóne spustíte, pôjde ako po masle.

RECENZIA: Honor 200 Pro - stredná trieda s prémiovým fotoaparátom

Čítačka odtlačkov prstov je umiestnená v dolnej časti displeja a funguje perfektne, taktiež odomknutie tvárou aj za zhoršených svetelných podmienok.


Zaujímavé: Tesla predstavila samoriadiaci taxík Cybercab, autobus Robovan a robota Optimus


Stereo reproduktory sa dokážu postarať o kvalitnú reprodukciu zvuku a aj pri vyššej hlasitosti je zvukový prejav na veľmi dobrej úrovni.

RECENZIA: Honor 200 Pro - stredná trieda s prémiovým fotoaparátom

Telefón disponuje 6,78-palcovým 120Hz displejom s rozlíšením 2700 x 1224 bodov a umožňuje zmeniť frekvenciu na 60Hz, ak by ste potrebovali šetriť batériu. Cenou za ušetrenú energiu však bude menej plynulé zobrazenie videí či hier.

Magic OS 8 a Android 14

Honor 200 Pro prichádza so systémom MagicOS 8, postavenom na Androide 14. Spoločnosť sľubuje tri aktualizácie pre Android a štyri roky bezpečnostných aktualizácií. Po prvom spustení som napočítal deväť aplikácií tretích strán, čo sa podľa môjho názoru k prémiovému telefónu veľmi nehodí.

RECENZIA: Honor 200 Pro - stredná trieda s prémiovým fotoaparátom

Predná kamera sa dá použiť aj na vzdušné gestá čo je známa funkcia, ktorú nájdete aj na predchádzajúcom modeli. Inteligentné snímanie medzitým dáva pozor na vaše oči a udrží obrazovku zapnutú, kým sa na ňu budete pozerať.


Keď dočítaš: Slovenská hra Sociopat pripomína Postal


Perfektný foťák je najväčším lákadlom

Viac ako na dizajn a výkon sa výrobca výrazne zameriava na možnosti fotoaparátu Honor 200 Pro. Na zadnej strane sú tri objektívy – primárny 50MP s novým vlastným veľkým snímačom, 50MP 2,5x teleobjektív a 12MP ultrawide s automatickým zaostrovaním. Portrétne selfie sú aj pre Honor veľmi dôležité, preto predná strana disponuje 50MP fotoaparátom s 2MP hĺbkovým snímačom.

Vytvorené fotografie sú naozaj na skvelej úrovni, aj za slabšieho svetla. Ak viete ako správne použiť režim PRO, dajú sa vytvoriť naozaj perfektné fotografie aj za minimálneho svetla. Ja som tento režim vyskúšal pri fotení nočnej oblohy a výsledok ma naozaj veľmi prekvapil.

Videá je možné zhotovovať v 4K pri 60 snímkach za sekundu, čo je skvelý krok vpred a dojem z nahrávania videí bol celkovo veľmi slušný.

Nabíjanie a batéria

Honor 200 Pro disponuje veľkou 5200mAh batériou s podporou rýchleho 100-wattového nabíjania pomocou kábla a 66W bezdrôtového nabíjania. S vhodnou nabíjačkou je možné zariadenie úplne nabiť za menej ako 40 minút. Po úplnom nabití pri bežnom používaní vydrží bez problémov jeden a pol dňa bez potreby znova ho pripojiť na nabíjačku.


Hoď očkom aj na toto: Zaujímavý objav: Bežný liek by mohol byť elixír mladosti


Náruživí hráči však zrejme budú musieť do konca dňa batériu dobiť. Kombinácia veľkej batérie spolu s rýchlym nabíjaním však robí z Honor 200 Pro batériového šampióna. Len škoda, že nabíjačka nie je súčasťou balenia.

Verdikt Honor 200 Pro

Ak ste milovníci selfie, alebo hľadáte telefón s nadštandardne kvalitným fotoaparátom, Honor 200 Pro vás určite nesklame. Kvalitné vyhotovenie, perfektná hardvérová výbava a svižný chod systému za každých okolností sú dobré dôvody na kúpu. Cena telefónu v čase jeho recenzie začína na 640 € / 16 000 Kč, čo síce nie je pre každého, no ide o primeranú cenovku s ohľadom na poskytnutú hodnotu a výbavu. A keby v tom bol problém, stále môžete siahnuť po lacnejšom bratovi Honor 200 Lite, ktorý má tiež čo ponúknuť.

Ocenenie TOP Produkt

Výhody:

  • Perfektný fotoaparát
  • Kvalitné stereo reproduktory
  • Výkonný procesor

Nevýhody:

  • Bez nabíjačky v balení
  • Kĺže sa v ruke

Cena: 640 € / 16 000

Smartfón na recenziu poskytla spoločnosť Honor.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:


Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Marek Vančo
Marek Vančo

Pridaj komentár