Affinity softvér za polovičné ceny a predĺžený trial

Affinity

Affinity sa vrámci šírenia COVID-19 rozhodlo podporiť komunitu kreatívcov spustením z cien ich produktov a predĺžením skúšobnej verzie.

Tento softvér je známy ako potenciálny zabijak Adobe produktov. Príčina je v tom, že ponúka podobné funkcie, no platiť budete jednorázovo v porovnaní s Adobe, kde platíte mesačne alebo ročne určitú sumu. Dokonca na jednom produkte neminete viac ako 60€.

Af… čo? Nikdy som o tom nepočul.

Iste, možno nie je všetkým známy, no je tu už nejaký ten čas a úplne ho využívame aj my v našej redakcii. Je dostupný pre Windows a Mac. V prípade Affinity Photo a Affinity Designer aj na iPad.

Zatiaľ sú v rodine Affinity tri produkty – Photo (konkurent pre Adobe Photoshop), Designer (konkurent pre Adobe Illustrator) a Publisher (konkurent pre Adobe InDesign).


Už o tom vieš? PC Gaming Show bude aj tento rok


Nie, nejde o nejaký zlý pokus. Tento softvér berie veci veľmi seriózne a má svoj potenciál. Ponúka skvelé možnosti za prijateľnejšie peniaze. Nevravíme, že produkty Adobe sú zlé, no pre mnohých sú predsa len pridrahé a nemôžu si ich z rôznych dôvodov dovoliť.

A to často vedie aj k pirátstvu. Softvér dokonca dokáže čítať súbory konkurentov ako .PSD alebo .AI. To vám zasa uľahčí prípadný prechod alebo prácu s oboma alternatívami.

Affinity Designer
Affinity Designer pri práci

Technológia StudioLink vám pomôže, keď si chcete pohodlne prepínať medzi vašimi produktmi. Napríklad, ak navrhujete magazín v Affinity Publisher – prepnete si do Affinity Designer, aby ste vytvorili nejakú ilustráciu alebo prepnete do Affinity Photo, aby ste podrobnejšie upravili fotografiu.

Pôvodne mala ponuka polovičných cien a možnosť vyskúšať si softvér až na 90 dní platiť len do 20. apríla, no z dôvodu veľkého záujmu sa predĺžila do 20. mája, čo je presne o štyri týždne.


Nuda v karaténe? For The King je dočasne zdarma!


Autori prehlasujú, že touto ponukou síce nezachránia svet, no aspoň trochu uľahčia život tým, ktorí sa kreatívnym softvérom živia, ale sú doma zavretí bez ich zvyčajných nástrojov. Taktiež môžu pomôcť študentom, ktorí nemajú prístup k Affinity softvéru na svojich osobných zariadeniach.

Pomôcť môžu aj vám, ak chcete v niektorej kreatívnej oblasti začať, no nechcete minúť veľa peňazí.

Viac nájdete na webe softvéru.

O autorovi

Ján Ďuraš
Ján Ďuraš
Prezývaný Johnko, sa venuje grafike, horskej cyklistike a filmmakingu. Jeho záľubou sú taktiež indie hry a simulátory.

Pridaj komentár