Microsoft chce rýchlo vytvoriť nový Fallout

Microsoft chce narýchlo vytvoriť nový Fallout

Nový Fallout z populárnej hernej série by mohol fanúšikov prekvapiť skôr, než sa pôvodne predpokladalo

Podľa informácií od insidera Jeza Cordena z Xboxu si spoločnosť Microsoft uvedomuje dlhú čakaciu dobu na ďalší Fallout a pracuje na urýchlení jeho vývoja.

Bethesda Game Studios, vývojár série Fallout, momentálne pracuje na The Elder Scrolls VI, ktorej vydanie sa očakáva najskôr v roku 2026, s väčšou pravdepodobnosťou v rokoch 2027-2028. To by znamenalo, že Fallout 5 by do výroby vstúpil až po dokončení The Elder Scrolls VI, čím by sa jeho vydanie posunulo do 30. rokov 20. storočia.


Nech ti neunikne: Hry Fallout zažívajú renesanciu vďaka novému seriálu


Corden však uvádza, že Microsoft hľadá riešenia, ako urýchliť vývoj nasledujúceho Falloutu. Jedným z možných riešení je rozšírenie štúdia tak, aby mohlo pracovať na dvoch hrách súčasne. Ďalšou možnosťou je zveriť vývoj inému štúdiu, ako napríklad Obsidian Entertainment, ktoré vytvorilo Fallout: New Vegas.

Zatiaľ ide len o špekulácie, ale rastúci záujem o sériu vďaka úspešnému seriálu Fallout na Amazone by mohol motivovať Microsoft k zrýchleniu vývoja. Počet súčasných hráčov Falloutu 76 na Steame sa od uvedenia seriálu výrazne zvýšil, čo svedčí o pretrvávajúcom záujme o sériu.

Ak ťa bavíme, podpor nás a kúp nám pivo za 2€:

Staň sa súčasťou aktívnej komunity TechGuru SK/CZ na Facebooku a na Instagrame.

Nájdeš nás aj na YouTube


O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár