TEST: Motorola moto edge 50 Pro. Dynamický dizajn, výborný foťák a bleskové nabíjanie

Motorola moto edge 50 Pro zaujme už na prvý pohľad. Testovaný kus má dynamicky pôsobiacu fialovú farbu a nekompromisné parametre – 12 GB RAM a 512 GB úložisko

Dizajn osloví aj menej konzervatívneho používateľa

Mám pocit, že Motorola týmto modelom chce osloviť hlavne mladších používateľov, ktorí si zakladajú nielen na silných parametroch, ale aj dynamickom dizajne. Levanduľová fialová je efektná a páči sa mi, že je ňou pokrytý aj „ostrovček“ zadného fotoaparátu a dokonca aj plastový ochranný obal, ktorý je súčasťou balenia.

TEST: Motorola moto edge 50 Pro. Dynamický dizajn, výborný foťák a bleskové nabíjanie

Telefón je nesmierne ľahký (186 g) a pritom nie je vôbec žiadny drobček (6,7″). Je taký akurát a výborne sa drží v ruke, keďže zadná časť je pokrytá zdrsneným plastom trochu pripomínajúcim koženku. Ten výrazne zdrsňuje povrch telefónu, takže vám len tak ľahko z ruky nevyletí.

Moto edge 50 Pro si môžete zaobstarať v troch farebných verziách. Okrem fialovej je tu ešte biela a čierna, takže dizajnéri trochu zabehli do oblasti dynamických aj klasických farebných odtieňov.

Viac ako slušné parametre

Kombinácia 12 GB RAM na bežiace aplikácie a 512 GB úložisko je v súčasnosti tak akurát. Model je k dispozícii iba v tejto verzii, čo vôbec nevadí, pretože oboje je viac ako dosť.


Bude ťa zaujímať: Meta odkladá trénovanie AI na dátach Európanov. Takto sa odhlásite


O pohon celej mašinky sa stará procesor Snapdragon 7 Gen 3, ktorý je aktuálne jeden z najlepších v strednej triede.

TEST: Motorola moto edge 50 Pro. Dynamický dizajn, výborný foťák a bleskové nabíjanie

Veľkou výhodou je 144 Hz displej. Ten má aktuálne iba minimum telefónov na trhu a moto edge 50 Pro navyše umožňuje meniť frekvencie, ak by ste chceli šetriť batériu.


Toto máš prečítané? Musk svoje obrovské odmeny z Tesly dostane. Nebude to ale ľahké


Ak to nenecháte na automatiku, môžete si vybrať, či chcete 60, 120 alebo 144 Hz. Čím viac hertzov, tým plynulejší obraz.

TEST: Motorola moto edge 50 Pro. Dynamický dizajn, výborný foťák a bleskové nabíjanie

Miernu kritiku si zaslúži zvukový hardvér. Aj keď je tu podpora Dolby Atmos a môžete sa pohrať s ekvalizérom, edge 50 Pro čosi chýba v oblasti stredov a basov.

Parádny foťák je jednou z najväčších výhod

Slovo parádny v tomto prípade myslím skutočne vážne. Zábery sú detailné, farby živé a realistické a moto edge 50 Pro sa nezľakne ani silného protisvetla či nočného fotenia, ako si môžete všimnúť na fotkách.

Nočné fotky sú kvalitou veľmi vysoko. Nielen, že foťák neskĺzne do fialova či modra, ako niektorá konkurencia, ale si zábery zachovávajú dobrú detailnosť a relatívne realistické farby.


Prečítaj si tiež: Honda má elektromobil N-VAN e: za 14-tisíc eur


Modelu nechýba ani teleobjektív a možnosť vytvárať kvalitné makrofotografie.

Najrýchlejšia nabíjačka na Divokom západe

Dobre, ten podnadpis som trochu prehnal, ale určite ide o jeden z najrýchlejšie sa nabíjajúcich telefónov, aké som kedy videl.

Nabíjačka má 125 W a telefón sa ňou dokáže nabiť asi za 18 minút. V priebehu 8 minút som sa dostal na polovicu kapacity, takže ak sa často ponáhľate a potrebujete rýchlo dobiť mobil, toto je ten správny model.


Zaujímavé: TEST: Lenovo LOQ 15IAX9I s grafikou Intel Arc je herný noťas za super cenu


Jediná nevýhoda je, že sa pritom skutočne výrazne zahrieva telefón aj samotná nabíjačka.

Priložený ochranný obal ladí s telefónom

Verdikt Motorola moto edge 50 Pro

Motorola moto edge 50 Pro je telefón, ktorý si viem predstaviť hlavne v ruke človeka, ktorý ocení ľahký dynamický dizajn a špičkový foťák. Uchytí sa ale u kohokoľvek, kto potrebuje dostatočne veľké úložisko a spúšťa veľa aplikácií naraz. Výborný 144 Hz displej je čerešnička na torte.

Zvuk s podporou Dolby Atmos je na tom pomerne dobre, aj keď mám pocit, že by to chcelo trošku zreteľnejšie stredy a basy. Hráčov poteší herný režim, v ktorom si môžete nechať blokovať hovory a upozornenia, takže sa môžete úplne sústrediť na to, aby ste vyhrávali v pretekoch či nakopávali zadky v mobilnom Assassin’s Creed.

Ocenenie TOP Produkt

Klady:

  • super 144 Hz displej
  • výkonný procesor
  • slušné parametre
  • ľahká konštrukcia, čo sa dobre drží
  • vynikajúci foťák

Zápory:

  • slabší zvukový prejav
  • zahrievanie pri rýchlonabíjaní

Cena: 699 € / 17 599

Telefón moto edge 50 Pro na recenziu poskytla spoločnosť Motorola.

O autorovi

Peter Vnuk
Peter Vnuk
Je celoživotným fanúšikom technológií a pracuje pre niekoľko popredných slovenských médií z tejto oblasti. Okrem produktových recenzií, spravodajstva zo sveta vedy a techniky, sa venuje tiež tematickým článkom na hi-tech témy, ako je umelá inteligencia, robotika, virtuálna realita a pod. Je mu blízka tiež herná sféra, preto recenzuje aj herné príslušenstvo a hry.

Pridaj komentár